Читайте нас в соціальних мережах

Скандал у Білецькій громаді: щоб зекономити гроші влада взялась за дитсадок (ВІДЕО)

Субота, 21 січня 2023 13:07
У Білецькій громаді виник конфлікт батьків з владою навколо дитячого садочка.

У дошкільному закладі планують об’єднати кілька груп дітей в одну. Голова Білецької сільської ради Дмитро Малик підтримує таке об’єднання, аргументуючи економією коштів та що насправді дітей в садок ходить мало, повідомляє «Тернопіль1». 

Батьки вихованців — категорично «проти», бо хвилюються за безпеку своїх дітей, адже під час повітряної тривоги вихователі фізично не зможуть справитися з 35 дітьми, а той більше.

Питання скорочення груп винесли на сесію Білецької сільської ради.

Нагадаємо, новий садок в Білій збудували два роки тому. Розрахований він на 120 дітей, які мали б ходити у 6 груп. Проте нещодавно виконком сільради прийняв рішення тимчасово скоротити їх кількість до 4. Тож в звільненому приміщенні розмістили два класи початкової школи.

«Перший-другий класи початкової школи Білецької сільської ради. Тому ми так начебто об’єднали, тимчасово перемістили одну групу молодшу в приміщенні іншої, щоби тимчасово надати приміщення на час військового стану. Так прописано в наказі», — розказала директорка ЗДО “Дитячий ясла-садок с. Біла” Тетяна Яцків.

Тепер же керівництво громади пропонує на сесії скоротити групи остаточно. А учні початкової школи повинні вчитися в непристосованих приміщеннях садка- колишній спальні та ігровій кімнаті.

Голова громади Дмитро Малик теж переконує, що групи слід скоротити. Таким чином громада зекономить на зарплатні вихователям.

Керівник відділу освіти скорочення груп у садочку підтримує. Ще й додає – те що треба економити сказано у наказі голови обласної військової адміністрації. Однак інші депутати кажуть, теж рахували і скорочення груп не суттєво вплине на бюджет, тож гроші мають використовувати так як планували.

А батьків дошкільнят хвилює не лише об’єднання груп. Подробиці — у сюжеті Т1.

Додати коментар