Читайте нас в соціальних мережах

Захиснику з Чортківщини просять посмертно присвоїти звання Героя України

Вівторок, 15 листопада 2022 10:14
Мешканці Тернопільщини створили петицію до президента з проханням посмертно присвоїти Анатолію Мокрицькому звання Героя України.

Захисник з села Шипівці Чортківського району загинув 9 вересня під час бойових дій на Харківщині. Він з 2014 і майже до кінця 2017 року воював із російськими окупантами на сході України у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Коли 24 лютого РФ розпочала повномасштабний наступ, Анатолій без вагань повернувся на Батьківщину та в перші дні приєднався до лав ЗСУ.

Наприкінці липня чоловік одружився. Проте сімейному щастю, на жаль, судилось тривати недовго. У вересні, у ході Харківської контрнаступальної операції, він загинув.

"Разом із напарником, наш герой в складі розвідувальної групи п'ять діб діяв у відриві від основних сил. Група розвідників перша завдавала удари противнику, створюючи сприятливі умови для дій штурмових підрозділів та звільнення ними сіл та міст Харківщини.

Прокладаючи шлях та знищуючи ворога від Балаклії до Оскільського водосховища, в селі Гороховатка група розвідників вступила в ще один бій, який для Анатолія Мокрицького, на жаль, став останнім", – йдеться у петиції до президента.

Наразі вона зібрала 607 голосів з 25 тисяч необхідних. Підтримати ініціативу можна протягом 92 днів.

петиція.jpg


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ