Читайте нас в соціальних мережах

На Хмельниччині вирішили з'ясувати, хто дозволив скандальну ходу московського патріархату до Почаєва

Четвер, 01 вересня 2022 15:39
У Хмельницькій області вирішили все ж таки з'ясувати, хто стоїть за організацією, супроводженням та дозволом на масову ходу прихильників московського патріархату двома областями України. 

Так, фракція політичної партії Команда Симчишина в Хмельницькій обласній раді звернулась до начальників Хмельницької обласної військової адміністрації, ГУ Національної поліції області, Управління патрульної поліції та Служби безпеки України у Хмельницькій області з листом щодо ситуації, яка склалась 20 серпня, коли тисячі вірян російської православної церкви в Україні (офіційно Київська митрополія Української православної церкви) розпочали ходу із Кам’янця-Подільського до Почаєва Тернопільської області.

У зв’язку з відсутністю наказу начальника Хмельницької ОВА про заборону проведення даної «хресної» ходи та встановленням численних фактів колабораціонізму серед віруючих та духовенства російської православної церкви в Україні депутати вимагають надати наступну інформацію: копію листа організаторів «хресної» ходи про необхідність організації заходу, час, місце проведення та відповідальних осіб за захід; у випадку відсутності такого листа, чому не були вжиті заходи, щодо зупинення порушення законодавства невстановленими особами, причину відмови видачі наказу начальником Хмельницької ОВА про заборону заходу та на підставі чого працівники правоохоронних органів здійснювали охорону даного заходу;

Також депутатів Хмельницької обласної ради цікавить питання, чи проводилась перевірка чоловіків спортивної зовнішності, що брали участь у ході, на предмет належності до диверсійно-розвідувальних груп та співпраці з ворогом та обгрунтування організаторів заходу щодо необхідності проведення заходу в умовах воєнного стану та як це сприятиме підвищенню обороноздатності України.

До того ж, у патріотичної частини суспільства дана хода викликає нерозуміння, оскільки відповідно до ЗУ «Про затвердження Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні» масові заходи проводяться лише за крайньої необхідності, а начальники обласних військових адміністрацій отримали право на заборону проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів (таким правом скористались начальники Вінницької та Чернівецької ОВА).

Нагадаємо, "Тернополяни" неодноразово писали про організацію даної ходи та про скандальні ситуації, які вона викликала. 

До пекла, там ваше місце: ходу прихильників московської православної церкви не пустили у Підволочиськ (відео)

Бугаї з іконами: колону прихильників "русского мира" на Тернопільщині очолив полковник поліції (фото, відео)

Це неконтрольована маса: Труш назвав провокацією ходу прихильників мп до Почаєва (відео) 

Прихильники "руского міра", які йшли колоною до Почаєва, жорстоко побили ветерана війни.

До слова, «Команда Симчишина» — українська патріотична регіональна партія, що ставить собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток. Зареєстрована 11 листопада 2015 року як ПП «Партія миру і розвитку», та перейменована у червні 2020 року. Створена з середовища патріотів-однодумців у Хмельницькому котрі ще з 2000-х років відстоюють інтереси простих українців.

Олександр Сергійович Симчишин (нар. 4 листопада 1980, Йосипівка, Хмельницький район) — український чиновник, громадсько-політичний діяч. З 2015 р. — міський голова Хмельницького від Всеукраїнського об'єднання «Свобода», 2020 р. — переобраний на другий термін.

 

Коментарі  

+1 #1 Коля 04.09.2022, 17:52
Коли закінчиться цей ворожий російський безпредел в Украіні,чи в росіі так би вільно ходили украінці?служби підігрують російським зомбі
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ