Читайте нас в соціальних мережах

Онкохворі мешканці Тернопільської області можуть поїхати на безкоштовне лікування у клініки Європи

П'ятниця, 19 серпня 2022 15:30
Українці можуть бути евакуйовані та доправлені на спеціалізоване лікування до клінік Європи.

Медична евакуація здійснюється за допомоги міжнародних партнерів, зокрема у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі, БО «Лікарі без кордонів», БФ «Медична місія», транспортних бригад парамедиків із Польщі, Німеччини та інших країн.

Ознайомитися з алгоритмом медичної евакуації можна тут https://bit.ly/3QJS3go

Рішення про направлення пацієнта на лікування за кордон приймає лікар, керуючись встановленими критеріями направлення громадян України для лікування за кордон — https://bit.ly/3poRQDt

До закордонних клінік транспортуються насамперед: пацієнти з мінно-вибуховими травмами, пацієнти з опіками, діти та дорослі пацієнти з новоутвореннями та діти з орфанними захворюваннями.

Відповідність критеріям направлення громадян України за кордон для лікування під час дії воєнного стану підтверджується формою первинної облікової документації № 027/о «Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого», заповненою лікарем закладу охорони здоров’я, який здійснює координацію направлення громадян України для лікування за кордон.

Важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, також можуть самостійно подати попередню заявку на Програму медичної евакуації.

Для цього на сайті Міністерства охорони здоров’я України в розділі Громадянам слід заповнити відповідну заявку. Посилання на заявку – https://bit.ly/3Atu3Zi

Далі ви отримаєте зворотний зв'язок.

Евакуація для українських пацієнтів – безоплатна. МОЗ у співпраці з Єврокомісією організовують евакуаційні рейси з найгарячіших точок до більш безпечних регіонів України та направляють людей на лікування за кордон абсолютно на безоплатній основі. 

Додати коментар