Читайте нас в соціальних мережах

Тернопілля: колишній заступник військового комісара за хабар у $1500 від призовника отримав сміховинне покарання

Середа, 17 серпня 2022 12:50
На Тернопільщині екс-закступник військового комісара з Тернопільщини Юрій Н. заплатить 42,5 тис. грн штрафу за те, що взяв у призовника 1,5 тис. дол., аби останнього зробити непридатним для армії. При цьому, під час затримання йому кваліфікували статтю, яка передбачає від 5 років тюрми.

 

Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду від 8 серпня 2022 року. Йдеться зокрема про події червня 2021 року, слідство тривало близько року, за цей час справу перекваліфікували на легшу статтю, а згодом підозрюваний уклав угоду про винуватість, в якій погодився на штраф.

Юрія Н. затримали 7 червня 2021 року в барі у селі Плоске Кременецького району під час передачі призовником 1,5 тис. доларів хабара. За ці кошти посадовець мав допомогти юнаку уникнути строкової служби в армії.

Згодом справу з ч.3 ст. 368 ККУ (отримання хабара службовою особою) перекваліфікували на ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом), яка передбачає покарання у вигляді штраф від 34 тис. до 85 тис. грн. 7 червня цього року обвинувачений уклав з прокурором угоду про винуватість, в якій сторони узгодили покарання - чоловіка визнали винним у порушенні статті про зловживання впливом та призначили йому 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнювало 42,5 тис. грн штрафу.

Обвинуваченому на три роки заборонили також обіймати посади щодо виконання обов’язків по призову. А ще - чоловік повинен сплатити 18,8 тис. грн процесуальних витрат.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ