Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині видавнича рада зупинила фінансування видавничих проєктів

П'ятниця, 27 травня 2022 21:00
Сьогодні видавнича рада прийняла рішення зупинити програму з фінансування видавництва книжок в Тернопільській області.

Програма створена для підтримки місцевих видавців та видавництв. Рішення про надання коштів на книжку приймає видавнича рада, яка діє при обласній державній адміністрації.

Головний розпорядник коштів на програму - управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю. Цього року на фінансування випуску книжок було передбачено 200 тисяч гривень.

«Минулого року ми профінансували 16 книжок приблизно на таку ж суму. Тобто місцеві автори могли подавати нам свої рукописи, сигнальні примірники своїх книг. При видавничій раді є редакційно-експертна рада, яка вичитує ці книжки. Вона складається з представників всіх видавництв Тернопільщини. Вони озвучують авторам свої пропозиції, зауваження, вносять правки. Після цього члени  видавничої ради затверджують на які книжки виділяють кошти і які суми», - зазначила речниця Тернопільської ОВА Ганна Василенко.

Цього року 20 лютого стартував запуск цієї програми, оголосили конкурс. Втім, 24 лютого, через війну, закили прийом документів.

«Зараз розуміємо, що казначейство і так не пропустить жодні книжки, бо в порядку, який передбачає витрати казначейства, книжок немає. Тому наразі це призупинено. Сьогодні ми зібрали видавничу раду і прийняли колегіальне рішення про призупинення прийому документів і прийому книжок до кінця 2022 року». – додала Ганна Василенко.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ