Читайте нас в соціальних мережах

Забрали права на рік та визначили штраф 17 тис грн: покарали 35-річну тернополянку, яка розтрощила Катедру

П'ятниця, 29 квітня 2022 16:05
фото "Суспільного. Тернопіль" фото "Суспільного. Тернопіль"
Забрали права на рік та визначили штраф 17 тис грн: покарали 35-річну тернополянку, що розтрощила Катедру.

 27 квітня, у Тернопільському міськрайонному суді обрали запобіжний захід для 35-річної Ірини Яворської, яка в ніч на 23 квітня на автомобілі "Ауді" в'їхала у Катедральний собор і розтрощила престіл на плащаницю.

Жінці вручили підозру за статтею 178 ККУ. 

Відтак, суд призначив підозрюваний - запобіжний захід - тримання під вартою 60 діб з правом внесення застави – 49 тисяч 620 гривень. 

У суді, підозрювана попросила у всіх пробачення за свій вчинок та відзначила, що вона розкаюється у скоєному, а ще разом з адвокатом погодилася на міру запобіжного заходу, яку їй обрав суд. 

Прямо у залі суду Ірину Яворську взяли під варту. 

Також, якщо внесуть заставу, то на підозрювану буде покладена певна відповідальність, зокрема пройти лікування від наркотичної залежності.

Клопотання задоволено повністю. Застосовано запобіжний захід у виді - тримання під вартою із правом внесення застави.

Розмір застави максимальний по даній статті обвинувачення (нетяжкий злочин) - 49620 гривень.

Також, сьогодні, стало відомо, що 28 квітня суддею Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ухвалено постанову, якою визнано Ірину Яворську винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, за керування транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі - 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк - один рік.

Додамо, що позбавлення права керування авто на 1 рік та штраф у розмірі - 17 тисяч гривень, це одне покарання - за статтею - передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - тобто в даному випадку - водіння у стані наркотичного сп'яніння, а ось покарання за статтею -  178 ККУ - пошкодження культових та релігійних споруд - на жінку ще чекає. 

"Тернополяни" писали, що 23 квітня 35-річна лікарка-стоматолог Яворська-Скрабут Ірина Михайлівна розтрощила плащаницю і престіл: у Тернополі жінка машиною заїхала до центрального собору УГКЦ.

У мережі з'явилося відео, як 35-річна тернополянка знесла металеві двері та заїхала у Катедральний собор.

Посварилася з чоловіком: у поліції прокоментували сьогоднішню аварію у Катедральному соборі Тернополя (відео).

В хустці і на "Ауді": 35-річна лікарка-стоматолог з Тернополя, яка розтрощила храм, перебуває у лікарні (фото).

Зробила навмисно і під дієї наркотиків: 35-річній тернополянці, яка розгромила Катедру, вручили підозру (відео).

Підозрювана розкаюється: у суді Тернополя обирають запобіжний захід для 35-річної жінки, яка розтрощила Катедральний собор.

Додати коментар