Читайте нас в соціальних мережах

У мережі з'явилося відео, як 35-річна тернополянка знесла металеві двері та заїхала у Катедральний собор

Субота, 23 квітня 2022 10:20
У мережі з'явилося відео, як 35-річна тернополянка знесла металеві двері та заїхала у Катедральний собор.

 23 квітня о 00.40 ночі правоохоронці отримали повідомлення, що у Катедральний собор заїхала жінка, зіпсувавши плашаницю та престіл. 

На місце події відразу ж виїхали правоохоронці та рятувальники. 

За попередніми даними, 35-річна мешканка Тернополя - Яворська-Скрабут Ірина Михайлівна, лікар-стоматолог, посварилася з чоловіком, була у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, на власному автомобілі "Ауді" знесла металеві двері у собор та потрощила плащаницю і престіл. 

Жінка у лікарні, поліція проводить розслідування справи. 

До слова, Яворська-Скрабут (Яворська) Ірина Михайлівна, народилась 21 квітня 1987 року в м. Тернопіль.

image015 9

У 2009 році закінчила стоматологічний факультет Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. У 2010-2011 рр. проходила інтернатуру зі спеціальності «Стоматологія» на базі Тернопільського районного територіального медичного об’єднання. З 2011 року працювала асистентом кафедри терапевтичної стоматології, з 2016 року і по теперішній час працює асистентом кафедри хірургічної стоматології.

Активно займається науковою діяльністю. З 2011 року працювала над написанням кандидатської дисертаційної роботи на тему: «Особливості морфо функціональної перебудови тканин та судинного русла великих слинних залоз щурів при експериментальній гіперглікемії» під керівництвом доктора медичних наук , професора Герасимюка Іллі Євгеновича.

Відео інциденту у себе на сторінці запостив міський голова Тернополя Сергій Надал, підписавши: " Нелюди сплюндрували святиню Тернополя – Архикатедральний Собор УГКЦ. Протаранивши ворота, вхідні двері автомобілем, знищили плащаницю у храмі. Вони ніколи не знищать нашу віру, ніколи не знищать нашу волю.

Звертаюся до Національної поліції, Служби безпеки України, щоб якнайшвидше знайти цих антихристів і притягнути їх до відповідальності. Ми зробимо все, щоб тернополяни не відчули наруги над багатовіковим святим місцем. Зробимо все, щоб відновити святиню".

Коментарі  

0 #3 Андрій 07.05.2022, 14:20
Бабіще поступово йшла до такого кінця......Матр іархат у всій своїй красі..... Неадекватна ТП. Вже відмазалась?
Скарга
+4 #2 Бульбера 06.05.2022, 11:19
Такий стиль їзди, поведінка, відношення до середовища, в якому та істота живе, не є для неї окремим випадком. Це її звичний спосіб життя.
Скарга
+1 #1 Руслана 04.05.2022, 01:02
Коли світ оплакував загиблих на війні... Христові страті... Чорт гнав чорта на напасті...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ