Читайте нас в соціальних мережах

Вчені назвали новий симптом коронавірусу

Четвер, 27 січня 2022 11:50
Науковцям вдалось виокремити ще один симптом коронавірусу.

Американські вчені виявили, що при захворюванні на штам "Омікрон" у людей може виникати біль у вухах. Про це повідомляє Telegram-канал МОЗ "Коронавірус-інфо".

"Найчастіше "Омікрон" вражає верхні дихальні шляхи – рот та ніс. Саме це спричиняє біль у вухах", – зазначив доктор з інфекційних захворювань Каліфорнійського університету.

Експерти радять не ігнорувати біль у вухах, адже це може бути важливою ознакою захворювання. У разі появи симптомів рекомендують одразу звернутися до сімейного лікаря.

"Коронавірусна хвороба COVID-19 може мати різні симптоми, саме тому тест на COVID-19 варто робити за будь-яких ознак ГРВІ. Тобто симптоми COVID-19 можуть бути схожими на застуду та не мати специфічних ознак. Водночас тестування допомагає виявити хворобу. Після чого лікар призначить відповідне лікування, а пацієнту буде зрозуміло, що потрібно самоізолюватися", додали в Міністерстві.

Нагадаємо, що в МОЗ назвали симптоми нового штаму коронавірусу "Омікрон". Зокрема, у 73% випадків зустрічається нежить, у 67,5% головний біль та у 63,5% – втома. Крім того, у 60% хворих спостерігається чхання та біль у горлі.

У разі зараження на цей штам, разом із вказаними вище симптомами, також виникає кашель (43,5%), хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата чи спотворення нюху чи смаку (23,7%).

Нагадаємо, що в області офіційно підтвердили циркулювання нового штаму коронавірусу "Омікрон". Саме з цим фахівці пов'язують ріст захворюваності в регіоні.

Читайте також: Більше вражає молодь: що відомо про новий штам коронавірусу "Омікрон"

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ