Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині жінку, яка народила вдома і викинула немовля, можуть посадити на три роки за ґрати

Вівторок, 04 січня 2022 14:24
На Тернопіллі горе-матір, яка викинула новонародженого хлопчика на території недіючого молокозаводу, відповідатиме за скоєне перед судом.

 

Стосовно жительки Чортківського району  прокурори Бучацької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт. Їй інкримінують ч. 2  ст. 135 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання  — позбавлення волі до 3 років.

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни» раніше, 2 листопада 2021 року обвинувачена вдома народила життєздатну дитину. Загорнувши хлопчика у ковдру та помістивши у поліетиленову сумку жінка перевезла новонароджену дитину у смт. Товсте Чортківського району, де залишила її без допомоги у напівзруйнованому приміщенні колишнього молокозаводу. Врятувала немовля інша дитина - 14-річна місцева мешканка, яка проходила повз будівлю і почула дитячий плач. Вона забрала пакет з дитям, занесла в місцеву крамницю та викликала поліцію й медиків, які доправили немовля до лікарні.

Правоохоронці встановили особу матері. Нею виявилась 31-річна жителька одного із сіл Чортківського району, котра разом з чоловіком вже виховує 4  дітей.

Тим часом немовля, яке у Товстому викинула мати, відсвяткував свій перший Новий рік у лікарні в тернопільській лікарні. Хлопчика назвали Дмитриком і йому збираються шукати прийомних батьків.

Коли малюка знайшли, він важив 2,5 кілограми, в нього було переохолодження і бактеріальна пневмонія. Дмитрика годували дитячими сумішами, які до лікарні приносили небайдужі люди. Тернополяни також дарували йому підгузки та одяг. Ім’я хлопчику дали працівники служби у справах дітей. А ще вписали в особову справу в графу “батьки” вигадані імена.

Дитині надано статус позбавленої батьківського піклування. Хлопчика тимчасово влаштували в Тернопільський обласний реабілітаційний центр розвитку дитини на термін пів року — до вирішення питання правоохоронних органів про встановлення батьківства, пише "Галас". За словами медиків, дитя фізично повністю оговталось і здорове. Хлопчик добре їсть, по 7 разів на добу. І вже важить понад 4 кілограми.

Коментарі  

0 #1 Lena 04.01.2022, 17:11
Чого так мало, потому вона знову вийде й пigkuне, як тодi???
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ