Читайте нас в соціальних мережах

Сільська рада на замку: голова Білецької ОТГ на зустріч з військовими не прийшов (фото, відео)

Неділя, 19 грудня 2021 19:15
Голова Білецької ОТГ Дмитро Малик не прийшов сьогодні до приміщення сільської ради у селі Біла, щоб зустрітися з військовими та нарешті поставити крапку у питання розміщення чи ні підрозділу територіальної оборони у селі Великий Глибочок, у приміщеннях колишньої лікарні. 

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог. 

"Військові хочуть отримати офіційну відповідь з Білецької ОТГ щодо розміщення підрозділу територіальної оборони у Великому Глибочку, - відзначив Віктор Козорог.Сьогодні, 19 грудня біля приміщення сільської ради у селі Біла, зібралися військові, громадські активісти, депутати, та обговорили питання щодо розміщення на території Білецької ОТГ, в селі Великий Глибочок, у приміщеннях колишньої лікарні підрозділу територіальної оборони".

Передісторія така, що ще 10 вересня військові в особі виконувача обов'язків командира 105 бригади Євгена Фоменка звернулися до Білецької громади з листом про прийняття рішення щодо можливості розгортання підрозділу у Великому Глибочку.

Як наголосили військові, голова громади – Малик Дмитро Васильович запевнив їх, що все буде добре, відтак військові не шукали жодних альтернативних варіантів.

І ось нещодавно у селі зібрали громаду, більшість якої ніби то виступили проти розміщення у Великому Глибочку одного із підрозділів територіальної оборони.

"Я був на цьому зібранні, ми намагалися переконати жителів громади, та місцеві наводили аргументи, що деякі депутати Білецької ОТГ пояснили жителям села, що розміщення підрозділу у Великому Глибочку – це небезпечно для населеного пункту і самих мешканців, - наголосив Віктор Козорог.Хоча жодної небезпеки немає, більше того, надходження у громаду зросли б орієнтовно на 2 млн грн в рік плюс ремонт приміщень, де б розміщувалися військові.16 грудня на рахунок цього питання ми провели обговорення у Тернопільській районній раді і попередньо домовилися про сьогоднішню зустріч з депутатами та головою Білецької ОТГ у приміщенні сільської ради Білої".

Приїхали військові, активісти, АТОвці, окремі депутати районної та місцевої рад, натомість ні голови Білецької ОТГ, ні мешканців села не було, приміщення сільської ради на замку. 

267885927 305012484847281 2905570967563096430 n

На зустрічі військові наголосили, що їм потрібно отримати офіційну відповідь на лист, який вони ще 10 вересня принесли до Білецької ОТГ щодо розміщення на території Великого Глибочка підрозділу територіальної оборони, або так, а бо ні і чому ні.

За словами місцевих депутатів, 28 грудня у Білецькій ОТГ має відбутися чергове засідання сесії, на якому вони спробують підняти це питання та надати військовим офіційний лист з відповіддю щодо даного питання.

 

 

 

 

267279974 305012501513946 3573885173224839371 n

"Тернополяни" неодноразово писали про ситуацію з розміщенням підрозділу територіальної оборони у селі Великий Глибочок.

В селі біля Тернополя місцеві виступили проти розміщення підрозділів тероборони в парку (відео).

У Великому Глибочку місцеві жителі відмовилися розміщувати на території села підрозділ територіальної оборони.

Державна зрада: учасники АТО звернулися до голови обласної ради щодо ситуації з розміщенням військових у Великому Глибочку.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ