Читайте нас в соціальних мережах

Державна зрада: учасники АТО звернулися до голови обласної ради щодо ситуації з розміщенням військових у Великому Глибочку

Неділя, 19 грудня 2021 18:12
Представники громадської спілки "Об'єднання учасників АТО Тернопілля" звернулися до голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка з відкритим листом щодо скандальної ситуації, яка склалася у селі Великий Глибочок на території Білецької ОТГ щодо розміщення на території села підрозділу територіальної оборони.

Нагадаємо, військові ще 10 вересня цього року звернулися до голови Білецької ОТГ Дмитра Малика з листом щодо можливості розміщення на території Великого Глибочка у приміщеннях колишньої лікарні одного із підрозділів територіальної оборони. 

"Голова громади, говорив, що все буде добре, тому ми не шукали жодні альтернативні варіанти, дотягнули до грудня, зібрали громаду і сказали, що проти, - наголосив Євген Фоменко, виконувач обов'язків командира 105 бригади. - Крім того до цього часу офіційної відповіді у вигляді листа від голови ОТГ до нас не приходили щодо відмови". 

За словами військових, приміщення у Великому Глибочку вибрані зовсім не випадково, адже відстань до Тернополя незначна, як і вимагають у Міністерстві оборони, щоб було в межах 10 км від управління, а також там є залізниця. 

"Це не наша примха чи забаганка, об'єкт ідеально підходить для розміщення підрозділу територіальної оборони, але я в житті б не подумав, що тут на території Західної України люди будуть виступати проти, і ще раз повторюся ми досі не отримали офіційного листа з відмовою від голови Білецької ОТГ", - відзначив Євген Фоменко. 

Про ситуацію дізналися учасники АТО Тернопільщини та направили відкритий лист до голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, щоб дати правову оцінку діям голови Білецької ОТГ та деяким депутатам, а також створити депутатську комісію із залученням правоохоронців, щоб ця справа отримала розголос, а усі особи, що займаються "сепаратизмом" на території Західної України отримали відповідне покарання. 

267635984 284235307060085 6898808027912946429 n

"По суті справи це характерезується як державна зрада, потрібно звернення в СБУ, підрив обороноздатності держави, при правильному зверненні та свідчиннях це однозначно карна спара, тим більше вони народні депутати.

Плсюс, потрібно заява в МВД, по факту проведення незаконного збору підписів, згідно якої процедури це проводилося, звернення це добре, але потрібна заява, зверніться в правову підтримка участників АТО, вони допоможуть, бо ваше звернення мяко кажучи не вірно подане з юридичної точки зору", - написав Сергій Анреєв, військовий. 

Нагадаємо, "Тернополяни" писали про цю ситуацію. 

В селі біля Тернополя місцеві виступили проти розміщення підрозділів тероборони в парку (відео).

У Великому Глибочку місцеві жителі відмовилися розміщувати на території села підрозділ територіальної оборони.

Коментарі  

-1 #2 Валєра 16.01.2022, 18:06
Надал розікрав всю землю під забудову а тепер немає де подіти піяків! Пішли ви на х... зі своїми бандюками!!! Ви такі ж самі як і москалі фальшиві підступні шахраї! Все так катастрофічно дорожає то цього ніхто не бачить і не захищає людей, а як рекетнути якесь приміщення і тереторію то банда наробила крику на свю країну! Та люди скоро проти вас будуть робити оборону.
Скарга
0 #1 Знає село що то буде 21.12.2021, 03:03
Алкашня ніяк не вгомониться
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ