Читайте нас в соціальних мережах

У Великому Глибочку місцеві жителі відмовилися розміщувати на території села підрозділ територіальної оборони

Четвер, 16 грудня 2021 18:30
У Тернопільській райраді організували зустріч з депутатами та військовими щодо розміщення підрозділу територіальної оборони у Великому Глибочку.

Сьогодні, 16 грудня, у Тернопільській районній раді відбулася розширена нарада щодо проблемного питання розміщення двох підрозділів територіальної оборони у селі Великий Глибочок.

Виконувач обов'язків командира 105 бригади Євген Фоменко розповів, що звернувся до Білецької громади на території якої і розташовані приміщення з листом про прийняття рішення щодо можливості розгортання підрозділу у Великому Глибочку ще у вересні.

«Вже грудень, а ніякої відповіді так і не надійшло. Громада нам сказала: ми любимо і поважаємо військових, ми не проти військових, але ми їх тут не хочемо, — сказав Євген Фоменко.У нас вже всі терміни вийшли, якби нам відразу відмовили, ще у вересні, то я б ще у вересні шукав альтернативні варіанти, а так, дотягнули нас до грудня, а днями сказали, що проти».

Євген Фоменко пояснив, є певні вимоги до розташування такого підрозділу.

«Той об'єкт у Великому Глибочку, який не використовується вже роками, найбільше підійшов для штабу територіальної оборони. Це зовсім не про те: прийдуть військові і заберуть все собі. Мені, як військовому, нічого не потрібно,— відзначив в.о.командира 105 бригади.

Мова йде про приміщення, які ще донедавна були на балансі районної лікарні - перше приміщення це колишнє дитяче відділення у Великому Глибочку, у якому колись знаходився панський маєток. 

Польський пан до 1939 року в ньому жив. Після закінчення Другої Світової війни там відкрили дитяче відділення райлікарні. Друге приміщення — приміщення конюшні того польського пана, там колись і розмістили терапію лікарні. У приміщенні колишнього дитячого відділення райлікарні мали би знаходитися офіси, а у колишній терапії — казарми, де би жили офіцери. 

«Хочу зазначити, що на сьогодні підрозділи територіальної оборони мають розмістити в кожному районі області й поблизу обласного центру. Цього вимагає закон “Про основи національного спротиву”, який вступає в дію з першого січня, - відзначив Віктор Козорог, голова Тернопільської районної ради.З усіма громадами та старостами і головами громад не було жодних проблем чи конфліктних ситуацій щодо розміщення на їх території, крім Великого Глибочка. Крім того, у приміщеннях, які б зайняли військові зробили б ремонт, так плюс це додаткові надходження у місцевий бюджет близько 2 млн грн на рік, та на жаль у Великому Глибочку деякі місцеві жителі висловлюють категоричну позицію».

З приводу цього у неділю, 19 грудня о 14.00 годині в селі Біла планують організувати збори місцевих депутатів та жителів села щодо ситуації, яка склалася. 

Наприкінці зустрічі, виконувач обов'язків командира 105 бригади Євген Фоменко відзначив, що на сьогодні старости інших громад та сіл запропонували підрозділу базуватися на їхніх територіях. Мова йде про село Ступки, що неподалік Тернополя.

 

Коментарі  

+2 #2 Стефан 16.12.2021, 21:03
Їм треба пару диверсантів путінських. Щоб підірвали їх разом з сільрадою!!!!!! !!!!!!
Скарга
+1 #1 Знає село що то буде 16.12.2021, 20:12
Пянь,рвань,крик и та бійки. А як путлєр таки нападе,то як не розбіжаться то шапки хутко змінять
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ