Читайте нас в соціальних мережах

Айріс та Лінда охоронятимуть порядок у Тернополі (фото)

П'ятниця, 10 вересня 2021 10:00
В Тернополя правопорядок охоронятимуть двоє "нових працівників" - Айріс та Лінда.

У тернопільських гвардійців чотирилапе поповнення, про це повідомляють на порталі 2 Галицька бригада Національної гвардії України.

Допомагати військовослужбовцям 2 батальйону 2 Галицької бригади у службі з охорони громадського порядку та конвоювання підсудних стали дві німецькі вівчарки: чорного окрасу Айріс та Лінда, чепрак з йодовим підпалом.

Дві дівчинки проходять курс загального та спеціального дресирування та вже демонструють свої вміння під час несення служби.

«Айріс має чудову родословну: її батьки на службі в поліції Івано-Франківської області. В мене виховується з двох місяців, а зараз продовжую нею займатися на службі, - каже власник собаки, старший дресирувальник батальйону головний сержант кінологічної групи Андрій Дзюба. - Собака дуже енергійна та допитлива. Вона адекватно та по-доброму реагує на всіх людей, проте, по команді готова затримувати порушників».

Як розповідає начальник кінологічної групи, штаб-сержант Іван Кусьмій, чотирилапих навчають командам загального курсу, в тому числі командам жестами. Айріс вже задіюється до конвоювання підсудних.

Лінда ж знаходиться на стражі громадського порядку, допомагає виявляти зловмисніків із забороненими речовинами та затримувати правопорушників.

«Моя напарниця проявляє непогані якості під час несення служби. Впевнений, що рід час охорони громадського порядку вона стане однією з кращих собак батальйону. Для цього ми часто тренуємось, проводимо роботу із вибірки речі та вчимось затримувати зловмисників», - розповідає про свою підопічну Лінду дресирувальник, солдат Степан Миронюк.

Айріс та Лінда погодки, їм по року. 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ