Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні загиблому військовому з Тернопільщини Володимиру Гарматію мало б виповнитися 29 років

Середа, 04 серпня 2021 13:45
29-ий день народження сьогодні мав би святкувати Герой України артилерист – Володимир Гарматій, уродженець села Чернелів-Руський Тернопільського району.

Володимир Гарматій загинув 25 липня 2014 року в Луганській області. З ранніх років він любив займався шахами, футболом, хокеєм, тенісом. До вподоби було й моржування. Зі шкільних предметів найбільше подобалась математика, брав участь в різних олімпіадах. Про це повідомляє Тернопільська Районна Державна Адміністрація.

Володимир поступив на факультет обліку і аудиту ТНЕУ, у 2013 році закінчив військову кафедру, а також брав активну участь у подіях на Майдані у Києві. У квітні 2014 року його мобілізували до армії.

Володимир Гарматій служив у 51-й окремій механізованій бригаді. 25 липня 2014 року він загинув, підірвавшись на фугасі під час евакуації техніки у Свердловському районі Луганської області.

Указом Президента України йому присвоєно звання "Герой України" з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (13 жовтня 2016, посмертно) — за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ