Читайте нас в соціальних мережах

"Їв салат і плакав", - волонтер з Тернополя розповів про пригоди на Сході (фото)

Вівторок, 06 квітня 2021 18:00
Волонтери з Тернопільщини здійснили уже 117 поїздок на Схід.

Про активну громадську роботу та допомогу військовим розповів тернопільський волонтер Володимир Мосейко.

"Нещодано, наприкінці березня була наша сьома в цьому році поїздка на Схід до військових, після 20 квітня плануємо нашу восьму, - зізнається Володимир Мосейко. - Загалом, за весь час з початку війни наш волонтерський штаб здійснив 116-117 поїздок. Є у нас три напрямки роботи так би мовити - Луганський, Донецький і Маріупольський". 

Наприкінці березня тернопільські волонтери відвідали бійців, які воюють у Мар'янці, Торецьку, Пісках, Авдіївці.

"Ми їдемо офіційно через штаб даємо заявку, прокладаємо маршрут і так далі, - зауважує Володимир Мосейко. - Цього разу ми завезли військовим запчастини до двигуна, обладнання, тарілки, телевізор, бензопилу, лопати, продукти харчування обов'язково. Вже отримали замовлення привезти наступного разу - домашнє молоко, та яйця". 

Допомогу для військоих на Сході у Тернополі збирають на Гоголя, 8, в ТНТУ імені Пулюя.

"Настрій в хлопців завжди бойовий, і коли я прийшов вночі біля Торецька, і спитав, чи їм не важко, то бійці сказали, що хіба може бути важко захищати свою батьківщину, - зауважив пан Володимир. - Військові кожного разу наголошують, що воюють не за гасла, прапори чи політиків, а захищають українську землю". 

За словами волонтерів, бійці потребують і продуктів і засобів гігієни, бо на жаль там на передовій, не має супермаркетів.

"Щиро дякують за допомогу, особливо цінують дитячі малюнки, то святе для них, - каже Володимир Мосейко. - Цього разу ми везли усе необхідне, в тому числі і вареники і домашні смаколики і торти. Військові сумують за домашньою їдою. Був один боєць  - їсть салат і плаче, я його питаю, що таке, а він каже, що ти мені не салат привіз, а частинку мого дому..."

Після 20 квітня тернопільські волонтери знову збираються у поїздку на Схід.

"Цього разу ми плануємо організувати такий великодній подарунок бійцям, готуємо три буси плюс півтонни вантажу відправити спеціалізованими перевізниками, - зізнається волонтер. - З продуктами, запчастинами та необхідним обладнанням для бійців нам допомагають благодійники, підприємці, небайдужі люди. Дякуємо їм за турботу, підтримку та активну громадську позицію". 

 

І знову з відчут'ям виконаного обов"язку , повертаємося до дому .Завдання виконано на ВІДМІНО. Шановні краяни , ми з...

Опубліковано Володимиром Мосейком Неділя, 28 березня 2021 р.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ