Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські автовласники зможуть змінити водійське посвідчення онлайн

П'ятниця, 19 лютого 2021 15:36
До уваги водіїв Тернопільщини: Кабінет міністрів України затвердив можливість зміни водійського посвідчення онлайн.

Уряд схвалив постанову “Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами”. За словами віце-прем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, документ дозволить отримати послугу заміни водійського посвідчення через застосунок “Дія”.

“Ми приймаємо і зможемо швидко запустити послугу, яка дозволить змінити водійське посвідчення в кілька кліків в додатку або на порталі "Дія“ — для цього потрібно буде просто авторизуватися у додатку, запустити функцію зміни посвідчення (...) і після цього за потреби вже забрати пластикове посвідчення у сервісному центрі МВС”, — пояснив високопосадовець.

Він також уточнив, що така функція може знадобитися у разі, якщо людина змінила прізвище чи загубила посвідчення. Для того, аби забрати посвідчення водія у сервісному центрів МВС, все ж доведеться продемонструвати відповідну медичну довідку. Однак, за словами Михайла Федорова, вони наразі активно працюють з Міністерством охорони здоров’я над оцифруванням форм довідок, для того, аби у подальшому в МВС автоматично могли отримувати інформацію щодо наявності у людини відповідного медичного документа.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ