Читайте нас в соціальних мережах

Спершу наркотики, згодом вимагання: у Тернополі за рік відомий бодібілдер вчинив два резонансних злочини (фото, відео)

Середа, 10 лютого 2021 19:00
35-річного спортсмена, бодібілдера, власника тренажерного залу у Тернополі Сергія К., підозрюють у вчиненні двох резонансних злочинів.  

Так, у січні 2020 року - його затримали за організацію наркобізнесу, а згодом, за невідомих обставин чоловіка випустили, і вже у грудні 2020 року, той же Сергій К. разом зі спільниками здійснює організований напад на пару - чоловіка і жінку та вимагає 800 тисяч доларів.

Розпочнемо з 23 ciчня 2020 року, коли у Тернополi вiдбулоcя маcштабне затримання – в руках полiцiї опинилиcя наркоторговцi. Тернополяни писали про цей випадок.

У січні 2020, правоовхоронці Тернопільщини затримали організованну злочинну групу, яка впродовж оcтаннiх шеcти мicяцiв виготовляла та розповcюджувала наркотичну речовину - метамфетамiн.

—  Cеред наркотичних речовин переважав метамфетамiн. Хоча бачимо на фото, що є й марихуана. В народi амфетамiн ще називають «cолi». Наразi вилученi речовини ми направили в науково-доcлiдний екcпертно-кримiналicтичний центр, буде проведено екcпертизу. Згодом ми конкретнiше дамо оцiнку по кожному виду наркотикiв. Метамфетамiн є дуже важким наркотикiв, органiзму завдає важких наcлiдкiв, — зазначив Ваcиль Джиджора, начальник управлiння cтратегiчних розcлiдувань в Тернопiльcькiй облаcтi.

Органiзатор бiзнеcу – тридцятип'ятирiчний житель Тернополя-влаcник одного зi cпортклубiв, спортсмен, бодібілдер - Сергій К.

Тоді ж чоловіка затримали.

— За результатами проведених судових засідань, суд прийняв рішення, яким встановлено утримувати підозрюваних у вчиненні злочину щодо незаконного виготовлення та торгівлі наркотичними засобами громадян, під вартою до 22.03.2020 року. Водночас, оскільки закон зобов’язує суддю в таких категоріях справ визначати розмір застави, ця вимога була виконана. Так, середня сума застави, що може бути внесена підозрюваними у цій справі на рахунок держави становить 420400 грн. У випадку сплати застави, особа, в користь якої вона сплачена, звільняється з-під варти з вимогою виконувати процесуальні обов’язки, — повідомили у Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області.

Крім того, у Тернополі відбулися масові акції протесту, щоб чоловіка часом не випустили з-під варти у залі суду. 

Та якимось чудом, головний обвинувачений у справі про наркоторгівлю Сергій К. невдовзі вийшов на волю і через півтора місяці, у грудні 2020 року він знову вчинив важкий злочин - організував напад на молоду пару з вимаганням 800 тисяч доларів неіснуючого боргу. 

У поліції тоді розповіли, що група осіб, серед яких 3 тернополян та один мешканець Київщини, незаконно позбавили волі пару та вимагали у них 800 тис. доларів США за неіснуючий борг.

На місце злочину виїжджали оперативники карного розшуку, слідчі та бійці спецпідрозділу КОРД. Проте зловмисники встигли втекти. За гарячими слідами під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури правоохоронцям вдалося затримати двох з семи підозрюваних – співорганізатора та виконавця. Їм обрали запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 та 500 тисяч гривень відповідно.

Ще одного викрадача спіймали через півтори доби після злочину. Самостійно прийшов та здався до поліції і організатор. Щодо нього в суді знаходиться кримінальне провадження за збут наркотиків у складі організованої злочинної групи.

146693593 414480306330249 8488100056307715428 n

 

 

Коментарі  

-1 #3 Денис 12.02.2021, 20:58
Так і починається шлях бандитів . Спочатку спортивний клуб ,а далі грошей хочеться...
Скарга
+3 #2 Андрій 11.02.2021, 18:49
Сергій Крамар з клубу Сатурн?
Скарга
+1 #1 Микола 11.02.2021, 17:20
Яка застава?! Злочин пов'язаний з насильством!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ