Читайте нас в соціальних мережах

Петриківський дитячий будинок-інтернат перетворять у Центр спеціалізованих послуг

Четвер, 03 грудня 2020 14:37
Виник Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю у 1967 році. Станом на сьогодні там перебувають 88 підопічних з чотирьох областей України.

Як розповіли у Тернопільській облдержадміністрації, Петриківський будинок-інтернат планують трансформувати, щоб якнайкраще забезпечити потреби вихованців та підготувати їх до дорослого життя.

За запропонованим проєктом, дитячий будинок-інтернат планують перетворити у клієнтноорієнтований Центр спеціалізованих послуг для дорослих осіб з помірною розумовою відсталістю або розладами психіки. Там обіцяють створити гідні умови життя та можливості повернення в громаду.

«Центр має діяти як комунальне некомерційне підприємство соціально-медичного спрямування. Призначення: забезпечення тимчасового та довготривалого перебування повнолітніх дівчат, жінок з помірною розумовою відсталістю та/або розладами психіки; надання комплексу послуг для забезпечення їм гідного значущого життя; створення можливостей для збереження родинних зв'язків, реінтеграції в сім'ю, громаду», - підкреслили у ТОДА.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар