Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині автомайстер віддав свою форму медикам

Неділя, 03 травня 2020 10:30
На початку епідемії в усіх районних лікарнях Тернопільщини була критична ситуація із забезпеченням що медиків що закладів охорони здоров'я. 

Така ж критична ситуація склалася і в лікарні міста Почаїв, що на Тернопільщині.

Першими на допомогу прийшли волонтери та місцеві жителі. 

Інна – волонтерка, разом з чоловіком і дітьми мешкає в Почаєві, допомагає місцевим медикам. Наприкінці березня вона разом зі знайомими почала збирати кошти на костюми захисту для лікарів.

– Все почалось з новини про півторарічну дівчинку, яку лікували в нас, а потім з Почаєва повезли в Тернопіль, де підтвердили вірус, – розповідає Інна. – У тому ж сюжеті сказали, що медики потребують допомоги, і я спочатку набрала одну подругу, а потім іншу, і ми обговорили між собою, що купимо захисні костюми від себе. Цю думку я кинула ще в “Фітнес групу” – в нас є таке місцеве об’єднання тих, хто займається фітнесом, там мою ідею підтримали.

Було створено окремий чат активних містян, сьогодні їх понад 1 300. Перша сума, яку вдалось зібрати менше ніж за тиждень – 90 тисяч гривень.

Закупили, за словами Інни, захисні костюми по 860 гривень пара, які відшивають у Черкасах: “В нас була критична ситуація кругом: на швидкій, в сімейній і вторинній медицині. На швидкій сказали, що в них є виклики, але немає захисних костюмів, і мені довелось дзвонити до автомайстра і просити в нього, він віддав свої – один новий і два беушних. На початку квітня закупили костюми, одноразові шапочки, рукавички, навіть мусорні пакети і відра пластмасові для сміття, але потім їх почали використовувати для людських нужд у лікарні".

Також волонтери закупили 10 кварцових ламп, кисневий концентратор, кисневі зволожувачі, пульсоксиметри на швидку, три обприскувачі для хімічної обробки машин і кардіомоніторинг.

Люди в місті, за її словами, стараються дотримуватись карантину, але загалом ситуація – напружена, пише Наталія Шимків для LB.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ