Читайте нас в соціальних мережах

У МОЗ звітують про готовність лікарні на Тернопільщині до пандемії, а медики не мають навіть захисних костюмів (фото)

Понеділок, 30 березня 2020 12:31
Вчора, 29 березня, на сайті МОЗ з'явився перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів, хворих на коронавірус. Крім переліку закладів, є також інформація про матеріально-технічне забезпечення тієї чи іншої лікарні, а також кількість спеціалістів, апаратів ШВЛ, ліжко-місць та інше. У даний перелік потрапили 18 лікувальних закладів Тернопільської області, серед яких і КНП "Монастириська центральна районна лікарня" Монастириської районної ради.

На сайті МОЗ йдеться, що відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ. Вимоги щодо формування мережі цих закладів затверджено розпорядженням Віктора Ляшко, Головного державного санітарного лікаря України №7 від 27.03.2020 року.

Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

Відповідно до даних, які отримала НСЗУ від вищезгаданих закладів, всі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус.

Отже, щодо Монастириської лікарні, то МОЗ повідомляє, що у Монастириській центральній районній лікарні є 55 інфекційних ліжко місць, 5 апаратів ШВЛ, працює 5 анестезіологів, та 12 лікарів інфекціоністів, терапевтів та педіатрів. 

Цікаво хто надав цю інформацію, бо в МОЗ стверджують, що самі медичні заклади. 

Nataly Marinich Добрий день, це представниця департаменту комунікацій НСЗУ. Інформацію щодо наявності ШВЛ у закладі надавали самі заклади та департаменти охорони здоров'я регіону. Дані щодо наявності ліжок та відповідного медичного персоналу взяті з електронної сиситеми охорони здоров'я (ЕСОЗ). Звертаю вашу увагу, що дані в ЕСОЗ вносили самі лікарні. І на підставі цих даних приймались рішення щодо включення лікарні в перелік. Якщо ви бачите невідповідність даних щодо вашого закладу, зверніться, будь ласка, на контакт-центр НСЗУ за номером 16-77.

Дану офіційну інформацію побачили і медики міста Монастириська, Тернопільської області та були шоковані. 

"Сьогодні, офіційно заявляю, що у нас немає і не було 5 апаратів ШВЛ, - розповів Василь Ференц, зав. хірургічним відділенням Монастириської районної лікарні. - На сьогодні у Монастириській лікарні є один старий апарат ШВЛ "Каріна", випуску 2009 року, і ще один на тимчасове користування передали медики із Заліщицької районної лікарні. Крім того, медики Заліщик просять до кінця тижня цей апарат віддати. Все, крапка, про жодних 5 апаратів навіть немає мови. Ці "Бризи" , які є вони не годяться". 

Отже, щодо Монастириської лікарні, то МОЗ повідомляє, що у Монастириській центральній районній лікарні є 55 інфекційних ліжко місць, 5 апаратів ШВЛ, працює 5 анестезіологів, та 12 лікарів інфекціоністів, терапевтів та педіатрів. 

А тепер почнемо з інфекційних ліжко-місць. 

Інекційне відділення Монастириської районної лікарні закрили чотири роки тому, на сьогодні там пусті приміщенні, непридатні ні для лікування, ні навіть для розміщення хворих на обсервацію. 

Тернополяни писали про цю лікарню швидше. 

Щодо 5 апаратів ШВЛ, уже сказав районний хірург. 

Загалом щодо районної лікарні у місті Монастириська було зроблено десятки публікацій  та сюжетів про неготовність закладу та медиків до пандемії, про відсутність рукавичок, костюмів, масок, медикаментів, апаратів ШВЛ та віз і досі там. 

Але якщо раніше медики мовчали, то сьогодні терпець їм уже обірвався. За словами районних медиків, якщо найближчим часом не забезпечать лікарню у Монастириськах усім необхідним, то через два тижні усі медики зляжуть з коронавірусом і лікувати пацієнтів просто не буде кому. 

 Уся неготовність лікарні у Монастириськах та бездіяльність влади можна почитати тут. 

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/44141-zalyshylosia-dva-odnorazovykh-kostiumy-testiv-nemaie-maiemo-dva-nepryhidni-kysnevi-kontsentratory-holova-monastryskoi-rairady-sprostuvav-brekhniu-novoho-holovy-oda

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/44158-likarni-na-ternopilshchyni-tilky-na-shist-vidsotkiv-zabezpecheni-kostiumamy-biozakhystu-ta-raspiratoramy

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/44161-u-monastyryskakh-shvydka-pryvezla-khvoroho-z-pidozroiu-na-koronavirus-i-vsiu-nich-reanimobil-stoit-bez-dezinfektsii-foto-video

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/44194-u-monastyryskakh-22-khvorykh-na-koronavirus-medyky-ne-maiut-chym-izdyty-na-robotu-i-dosi-chekaiut-na-obitsiani-derzhavnoiu-testy-ta-masky

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/44235-u-monastyryskakh-likarniu-povnistiu-zabezpechuiut-volontery-holova-raionnoi-rady-volodymyr-danyliuk-usi-zasluhy-prypysuie-vladi-video

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ