Читайте нас в соціальних мережах

У Монастириськах лікарню повністю забезпечують волонтери. Голова районної ради Володимир Данилюк усі заслуги приписує владі (відео)

Субота, 28 березня 2020 11:17
Вчора, 27 березня в ефірі центрального українського каналу 1+1 журналістка Соломія Вітвіцька розпитала голову районної ради у Монастириськах, що на Тернопільщині Володимира Данилюка про ситуацію з хворими на коронавірус у регіоні. 

До слова, вчора журналістка центрального каналу мала інформацію про 22 хворих, в тому числі 11 медиків, двоє з яких у важкому стані. 

" У нас уже 35 інфіковних,  з них 18 працівників медицини, - відзначив Володимир Данилюк. - Із 176 обслідуваних це 153 медики. Це сталося, бо був введений неправильний алгоритм дій. У медичного працівника, який захворів діагностували грип групи А і виключили коронавірус, а з'ясувалося, що в неї був і грип і коронавірус. В той час коли вона хворіла, її відвідували колеги по роботі. Сьогодні вдається ситуацію трохи брати під контроль. Усі виявлені хворі на самоізоляції".

На запитання журналістки Соломії Вітвіцької, чи вистачає медикам засобів захисту та лікарні обладнання, Володимир Данилюк заявив, що на базі Монастириської районної лікарні уже розвернули госпіталь. 

"Ми маємо два апарати ШВЛ, чотири кисневі концентратори, виділили кошти на ще один ШВЛ, є системи "Бриз", на початках було важко, бо завершували день з двома одноразовими костюмами, але сьогодні забезпечення налагоджене, а ситуація під контролем, - наголосив Володимир Данилюк". 

І справді, хто жодного разу не був у Монастириській районній лікарні, то й би напевно повірив кожному слову чиновника, та дякувати Богу в еру інтернету та Фейсбуку можна дізнатися, що ж насправді відбувається у Монастириськах, в осередку розповсюдження коронавірусної інфекції в області. 

Почнемо з того, що на сьогодні, на ранок у Монастириському районі офіційно підтверджено уже 36 інфікованих, з них 21 особа це лікарі, медсестри та молодші медичні сестри. 

"Офіційно від керівництва оперативного штабу. На 9.00 годирну ранку 28 березня 2020 року у Монастириському районі інфікованих коронавірусом - 36 осіб: м.Монастириська - 19, с.Швейків - 7, с.Ковалівка - 4 (1 летальний), с.Горішня Слобідка - 2, с. Долішня Слобідка - 2, с.Бертники - 1, с. Чехів - 1. В їх числі 7 лікарів, 8 медсестер, 6 мол.медсестер, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 дитина, - написав Павло Дронь, заступник голови оперативного штабу. - Мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні. Перша проблема зараз - брак тестів. Окрема подяка волонтерам! Ви допомагали, коли ми були на Майдані! Ви допомагали, коли на Україну напала московська регулярна армія! Ви самоорганізувалися і тепер, коли район опинився в осередку коронавірусного лиха, допомагаючи в пошуках засобів захисту, ліків, працюючи над пошиттям халатів, масок тощо". 

А тепер про допомогу, з самого початку як тільки у Монастириському районі було зафіксовано першого хворого на коронавірус - 68-річного чоловіка, мешканця села Ковалівка, який сьогодні уже помер, і до ранку 28 березня, Монастириську районну лікарню та медиків усім необхідним забезпечували тільки волонтери, активісти, благодійні організації та діаспора. 

Районна влада, яка сьогодні приписує собі усе забезпечення лікарні та медиків, немає до цього жодного стосунку. 

Про це пишуть самі мешканці Монастириська і ті ж активісти, які першими зайшли у лікарню, коли дізналися, що лікарі не мають ні масок, ні захисних костюмів. 

Оля Брусь Люди гроші збирають, активісти, волонтери забезпечують медиків. Стукаємо, куди можемо, просимо "Поможіть!"
Чому не сказати, як все насправді і звернути увагу на наш район???!

Ганна Митрофайло Щось вони довго жартують собі з людьми???А це не жарт!!! Певно покрали, а тепер відмазуються,що скажуть,тай брешуть.

Alina Tsymbaliuk Під яким все контролем?Чи під чиїм? Ви свої жопи розслабили бо знов волонтери взяли все в свої руки???Невже так встидно попросити допомоги???Ти ж відповідаєш за людей!!!

Ірина Бойко Це шок...чи він взагалі ні в курсі подій..чи йому все просто вибачте пофіг....

Надія Бурмас Пане голово, якщо ви забезпечили всім то чому за одну добу стільки хворих,в тому числі і медпрацівники, щось тут не так

Liliya Rybak Я все добре чула чи мені причувалось?Я в шоці.Для чого він це робить?Контролер великий!

Svitlana Koropecka Люди збирають гроші...все купляють, а вони собі медалі чіпляють
То є страшне

Синява Надія Це ще раз нам показує, що в нас керівництва немає, нам стидно за них.

Вова Бабій Чому боїться сказати на камеру що нічого немає в лікарні, що люди скидаються щоб закупити необхідне. Та тому що можуть запитатися а де поділося, а що скажуть, ми вкрали, премії собі виписуємо??!

Oleksandr Pihurskyi і ні слова про волонтерів, все що є - завдяки їм! Та візьміть його за одне місце та приведіть хай подивиться... Ми дивуємось що у Тернополі нагло брешуть на камеру! а це містечко у пару тисяч осіб, як він думає дивитись людяв в очі! Ганьба таким чиновникам!

Надя Герасимів Тепер робімо усі висновки!Значить, гроші завжди і на все виділяли.Обібрали ту Україну свої "патріоти", а тепер люди мають своїм коштом усе закупити! ... А вони собі премії повиписують!... Телебачення викликати і розказати правду, і показати усе!... Доки будуть з людей знущатися?!

Oksana Petryshyn Його потрібно заразити COVID-19 і в лікарню на місце простої людини щоб і лежав і думав чи буде його чим лікувати,але ж ні в нього буде VIP палати і всьо для нього буде бо він належить до того осередку......
Це жах,сором......

І таких коментарів сотні, але чого дивуватися, після того як голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, назвав лікарню у Монастириськах найкраще забезпеченою і оснащеною в області на випадок коронавірусу, то Володимир Данилюк, голова Монастириської районної ради має підтримувати цю брехню навіть цінною людських життів. 

 

 

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Ігор ми 29.03.2020, 01:28
Це відео було показано в середу!!!!!
А не у суботу.....
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ