Читайте нас в соціальних мережах

Жителі Монастириська показали "найкращу" лікарню на Тернопільщині, яка готова приймати хворих на коронавірус (фото)

Четвер, 26 березня 2020 10:36
Вчора, 25 березня новопризначений голова ТОДА Володимир Труш провів свій перший брифінг, на якому розповів, що 68-річний житель села Ковалівка, Монастириського району помер у лікарні Тернополя від коронавірусу, бо пізно звернувся за медичною допомогою і довго займався самолікування та що лікарня у місті Монастириська сьогодні найкраще в області готова до того, щоб приймати хворих на коронавірус. 

Про найкращу лікарню в області можна послухати у відеосюжеті журналістів Медіатор. 

"В нас є перша смерть від COVID-19. Це – Монастириський район, людині 68 років. Причина смерті підтверджена – COVID-19. Чому так сталося? По-перше, людина запізно звернулася в лікарню. Вона займалася самолікуванням, а також не враховувала всіх рекомендацій, – зазначив Володимир Труш. – Монастириська лікарня – одна з найкращих в нашій області на сьогоднішній день. Дану особу при поступленні до лікарні одразу приєднали до апарату ШВЛ, який присутній в цій лікарні. Пробували наші медики зробити все, що могли. На жаль, ця хвороба косить людей. Ми повинні бути завжди до цього готовими".

Також новообраний очільник ОДА додав, що хворих, які звернулися в районну лікарню, будуть лікувати там.

"Кожна районна лікарня вже забезпечена і переформатувалася під інфекційні відділення. Є правильно оформлені інфекційні бокси, – наголосив Володимир Труш.

 

 

Натомість голова Монастириської районної ради Володимир Данилюк у інтерв’ю медаіплатформі «Файне місто» повідомив кардинальну іншу інформацію.

Чоловік зазначив, що готовність Монастириської лікарні приймати хворих на коронавірус на вкрай низькому рівні, адже ні захисних костюмів, ні необхідного обладнання немає.

"Тяжке питання. На первинці поки що залишилося два костюми одноразових. Це ж треба на виклики виїжджати, а без костюма немає чого. Це – всього-на-всього забезпечити два виклики. На лікарню нам «по дружбі» передали з Козови 15 костюмів. Це теж не вихід. Сьогодні ми замовили в сусідній області пошити по 25 багаторазових костюмів на первинку і на лікарню. Чекаємо, може, щось централізовано буде. Зараз ситуація така, – пояснив Володимир Данилюк. –  Тестів немає, беремо зразки аналізів і відвозимо в Тернопіль. Щоб лікувати таких хворих, маємо один апарат штучної вентиляції легень Carina. Ним можна людей «витягувати». Маємо два кисневі концентратори і старі «Бризи», які не годяться для лікування таких хворих. Сьогодні ми сконцентрували кошти і готові купити такі апарати (1-2), але просто їх ніде немає в наявності".

 

 

Про повну неготовність лікарні у Монастириськах у боротьбі з коронавірусом заявляють і місцеві жителі. 

"Маємо цьому підтвердження-смерть чоловіка з Ковалівки..5 годин викликали швидку допомогу.цьому хворому чоловіку, навіть добралися до Києва на екстренну лінію.,бо не хотіли забирати хвору людину..,бо що протоколи не дозволяють...В лікарні навіть не має мед.рукавиць лікарі просять в нас про допомогу,не говорячи вже про захисні халати..,жінку тримати з короновірусом тиждень часу в нашій реанімації,,коли в медиків не має навіть тих захисних халатів це "по протоколу".?
.Вечором привезли ще одну людину хвору.,лікарі плачуть від того ,що з ними роблять з області..Хто цим має забезпечувати "по протоколу" наших лікарів -Америка,Канада..? Чому не має жодної інформації для населення.,чому замовчують цю ситуацію в РР.,,я вже не говорю про ОТГ.,там німе кіно..
Поцікавтеся не "по протоколу" чим забезпечені наші лікарі.,а це все просто спіч від влади !
5 людей в області хворих і 4 з Монастириська.(один з яких вже летальний).,чи потрібно 100 % коефіцієнт співвідношення цих випадків.,щоб назвати цю ситуацію-максимально критичною.,епіцентром в Тернопільській області по захворювання на короновірус..!
В Монастириський реанімації лежать 2 жінки з підозрою на короновірус.,де один одноразовий захисний костюм на всіх працівників..!!!
Що ми маємо робити разом з лікарями в цій ситуації..,хочемо почути думку голови Тернопільської ОДА пана Володимир Труш чи йому байдуже,що відбувається насправді в нас Монастириськах....!!!???, - пишуть активісти - Ірина Ванат та Світлана Безділь, які проживають у Монастириськах".

Та і це ще не все. Жителі міста Монастириська після численних публікацій у пресі, вирішили зробити світлини найкращої в Тернопільській області лікарні. 

Зокрема читач Степан Бориславський опублікував у Фейсбук світлини інфекційного відділення Монастириської районної лікарні, найкрашої, за версією голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Мама 26.03.2020, 20:36
Самі себе до того до вели, у поганого господаря коні не ковані. Голва району перш ніж біткатися сам мав забезпечити своїх людей, свій район, а не розкрадати все що залишилось і добивати все доручки. Ми повині бути самі зацікавлені, у своїй бехпечності, коли станиться біда куди буде повертатися самі повинні дбати про свій дім. А ми на поляка працюємо,там податки платили, а як лікуватись то рятуй рідна неньку. Ми тебе продали,сплюндр ували в душу наплювали, кинули на призволяще сама вибирайся. Ми приїхали з короною до тебе голос, нещасної і чекаємо що ти нас зірками,золотом осієш. Адже того мало що ти нас пригостила, останню свиту оддала,ти собою нас закрила з пекла привезла.
Скарга
+4 #2 сергій 26.03.2020, 16:51
лікарня та поліклініка у монастириськах є найгіршою в області.непрофе сійне лікування погане відношенн до людей аналізи всі платні без взятки тебе лікувати не будуть люди змушені іздити до франківська і там лікуватись а сімейні лікарі отримують по 24000 зарплати-це точні дані фінвідділу.А куди і кому ідуть гроші які держава виділяє на кожного пацієнта по 450гр щомісяця згідно підписаних декларацій
Скарга
0 #1 Ірина 26.03.2020, 11:39
Ця лікарня вже закрита 8 років, а нове інфекційне відділення у 2-2ох поверховій будівлі, для чого поширюєте ненавість між людьми
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ