Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль: яка доля землі під гаражами на "Алясці"?

Понеділок, 28 жовтня 2019 16:58
В апеляційному суді визнали незаконними дії щодо відчуження землі, площею 5,7575 гектара, що на масиві "Аляска" у Тернополі в державного підприємства "Промінь". Нагадаємо, за ділянку, де зараз розміщені гаражі тернополян, вже давно ведуть «війну» оборонне підприємство держконцерну "Укроборонпром" та власники гаражів.

Нагадаємо, земельна ділянка знаходиться у державній власності, але була у користуванні ТДНТП "Промінь", яке підпорядковується «Укроборонпрому», що надавало послуги зберігання автомобілів власникам металевих гаражів.

20 березня цього року державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель ГУ Держгеокадастру у Тернопільській області виніс припис, згідно якого надалі тодішній голота ОДА Степан Барна підписав розпорядження про відчуження землі у ДП «Промінь», площа якої становить 5,7575 га.

З цим не погодилось керівництво «Променя», яке в суді вирішило оскаржити припис та визнати незаконним розпорядження очільника облдержадміністрації.

– Восьмий апеляційний адміністративний суд, підтримавши позицію військової прокуратури Тернопільського гарнізону та Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь», скасував рішення Тернопільського окружного адмінсуду від 13 червня 2019 року та прийняв нову постанову, якою адміністративний позов про скасування припису Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області задоволено, — повідомляють у військовій прокуратурі Західного регіону України.

Зокрема, суд визнав протиправним та скасував припис, на підставі якого Тернопільська облдержадміністрація припинила законне право користування земельною ділянкою оборонного підприємства Державного концерну «УкрОборонПром».

Що буде далі з землею — питання відкрите. Втім власники металевих гаражів, розміщених на вищезгаданій ділянці, не втрачають надії приватизувати нарешті цю землю. Про це — у наступних матеріалах на сайті «Тернополяни».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ