Читайте нас в соціальних мережах

Під тернопільською поліцією запускали димові шашки, стояли в балаклавах, палили свічки (фоторепортаж)

Вівторок, 04 червня 2019 20:54
Із прапорами, плакатами в руках стояли сьогодні, 4 червня тернопільські активісти під будівлю управління Нацполіції – висловлювали протест щодо нещодавнього жорстокого вбивства поліцейськими хлопчика в Київській області.

Смерть 5-річного Кирила Тлявова просто на подвір'ї від, як стверджують прокурори, пострілу п'яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому збурила суспільство. Близько п’ятдесяти активних містян, переважно представників націоналістичних організацій та громадських активістів влаштувати біля установи мітинг-протест «Безкарність вбиває». Люди (частина в балаклавах) тримали в руках плакати з гаслами: «Йому було 5. А скільки дадуть вбивцям?»; «Мовчання, вседозволеність – вбивають»; «Безкарність вбиває»…

Учасники протесту вишикувалися півколом, вшанували убиту дитину хвилиною мовчання, а опісля прозвучали звернення активних представників громадськості.

На жаль, маємо недореформовану поліцію у країні й надто велику ціну доводиться платити через недосконалість системи. Важко зрозуміти, як для поліцейських-убивць можна було вимагати домашній арешт. Прокуратура навіть не розглядала варіанту «взяття під варту». Ще й адвокати висували недолугі версії – діти гралися вогнепальною зброєю. Мені, як батькові двох дітей, дуже важко бачити, як безневинно загинула маленька дитина. А п’яних любителів постріляти у дворі хочуть виправдати через адвокатів, куплені суди, родичів, знайомих… Наявна кругова порука, адже маємо недореформовані правоохоронні органи із працівниками, які ще судили активістів за часів Майдану, — наголосив тернопільський активіст Ігор Василів.

Присутні вимагали відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції України Сергія Князєва, які першочергово несуть відповідальність за провал у реформуванні поліції.

Як наголосив під час заходу представник Нацкорпусу Юрій Харчук, саме сила протесту небайдужої нації може зупинити свавілля, безкарність, що можна спостерігати й на прикладі вбивства 5-річного Кирила.

Ми об’єднуємося, виступаємо, і це показує, що згодом усе зміниться на краще. Чи сто людей вийде на мітинг проти свавілля, чи п’ятсот, ми все одно покажемо, що нам не начхати і що ми не дамо процвітати беззаконню. Саме громадськість, яка об’єднається, буде обізнана та знатиме, як спільними зусиллями виступати за правду,поділився юнак, додавши. — Якщо в справі Кирила поліцейські отримають довічне позбавлення волі, на мою думку, це буде справедливе покарання. Всьому є своя межа! Як виправдовувати людей, які напідпитку стрілили в дитину, а потім вигадувати, що мале впало на камінець.

На завершення мітингу націоналісти запалили декілька димових шашок, після чого люди засвітили лампадки, поклали квіти й іграшки біля стін поліції.

Додамо, що через вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова поліцейськими у Переяслав-Хмельницькому активісти скликають другий – вже всеукраїнський – мітинг під управліннями поліції усіх міст. Акція називається "Безкарність вбиває". Відбулася вона 4 червня о 19 годині по всіх містах України. Активісти закликають людей не бути байдужими, оскільки вбивство 5-річного Кирила – це трагедія не лише однієї родини, а всього українського суспільства. 

Анна СЕМЕНКІВ

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Юра 05.06.2019, 00:27
Авторка статті змогла гарно передати емоції, які там вирували і зробити прекрасі фото. Круто!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ