Читайте нас в соціальних мережах

У Збаражі встановили меморіальну дошку Герою Небесної сотні

Четвер, 04 вересня 2014 15:49
У Збаражі відкрили та освятили меморіальну дошку, присвячену Герою Небесної сотні Устиму Голоднюку. 
 
Пам’ятну плиту встановлено на фасаді Збаразької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім.І.Франка, у якій навчався Герой.
 
На гранітній плиті розміщено фотографію Устима, державний герб України та напис: «У цій школі з 2001 по 2011 рік навчався герой Небесної сотні Устим Голоднюк. Герої не вмирають!».
 
Як ми повідомляли, днями у Бережанському агротехнічному інституті, де здобував вищу освіту Устим Голоднюк, відкрили меморіальну дошку Герояю Небесної сотні 
 
20-річний громадський активіст Євромайдану Устим Голоднюк загинув 20 лютого 2014 року на київському Майдані внаслідок вогнепального поранення в голову. Отримав його, допомагаючи забирати загиблих біля верхнього виходу станцїї метро Хрещатик. 
 
Куля снайпера влучила над правим оком і на виході пробила голубу миротворчу каску. Коли його доправили в готель «Україна», лікарі вже не могли допомогти хлопцю.
 
27 березня 2014 року 24 сесія Бережанської міської ради вирішила присвоїти звання «Почесний громадянин міста Бережани» посмертно.
 
Також депутати проголосували за те, щоб міський сквер, який знаходиться між вулицями Вірменська та Академічна, перейменувати у «Сквер Устима Голоднюка» і встановити там меморіал у честь Героїв Майдану.
 
Ім’я Устима присвоєно 38 сотні Самооборони Майдану, бійцем якої він був.
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Ivan 31.05.2016, 20:44
Доброго дня.

Виправте помилку.
У вас помилково написано :
"Куля снайпера влучила над правим оком і на виході пробила блакитну миротворчу каску."
ternopoliany.te.ua/.../...


А правильно буде:
"Куля пробила голубу миротворчу каску, увійшла йому в потилицю і вийшла над правим оком."
Так як написано тут:
nebesnasotnya.in.ua/.../...
life.pravda.com.ua/.../181452
і на його інтернет-сторінці:
facebook.com/.../...
Це ж саме може підтвердити його батько Володимир Голоднюк :
www.facebook.com/vovan.zba
Дуже важливо, щоб в публікаціях інтернету була правдива інформація про всі обставини загибелі Устима Голоднюка, бо на цій трагедії спекулють різні фальсифікатори, стверджуючи, що стріляли "свої снайпери-майдан івці в своїх майданівців" з готелю “Україна” і в якості "доказу" приводять випадок з Устимом Голоднюком, стверджучи, що з готелю “Україна” снайпер йому попав над правим оком і куля пробила каску на виході з потилиці. Зокрема про це пише канадський фальсифікатор Іван Качановский у своїй фальсифікації" The “Snipers’ Massacre” on the Maidan inUkraine” academia.edu/.../...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ