Про це повідомляють в обласному управлінні Держпродспоживслужби. Госпіталізували хворого в Лановецьку районну лікарню ще 26 липня, а наступного дня він вже був переведений в мед заклад Тернополя.
Дослідження підтвердило догадки лікарів — того дня мешканець Тернопільщини їв свинячий паштет домашнього виготовлення, після чого його стан різко погіршився.
— За даними обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, у цьому році на Тернопільщині на ботулізм захворіло четверо осіб, із них 1 дитина, летальних випадків не зареєстровано. В одному випадку захворіло 2 людей з однієї сім’ї, — інформують в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
Медики ж наголошують, що збудником важкої недуги є ботулінічний токсин – одна з найсильніших отрут, що зустрічаються в природі. Найчастіше джерелами отруєння є м’ясні, рибні консерви, копчена, в’ялена риба та шинка, грибні консерви, рідше – овочеві, виготовлені з порушенням технології.