Читайте нас в соціальних мережах

Маленькому тернополянину, який помер у лікарні на Львівщині, підробили історію хвороби

Вівторок, 25 липня 2017 16:00
Важко уявити, що відчувають батьки, коли помирає їхня дитина. Особливо коли це стається на їхніх очах у присутності лікарів.

12-річний Роман Кулак родом із Тернополя. Проте літні канікули хлопець завжди проводив у бабусі на Львівщині. Там і сталося непоправне. 20 червня Ромчика забрали в Жидачівську районну лікарню. Там його добу лікували від отруєння та теплового удару, а коли дитину привезли до обласного центру, виявилося, що у нього заворот кишківника.

У смерті свого 12-річного сина батьки звинувачують медиків. Кажуть, якщо б йому вчасно поставили правильний діагноз та відправили до обласної лікарні «ОХМАТДИТ» - дитину можна було б врятувати.

«У Тернополі знайомі лікарі мені сказали, що Ромчика можна було врятувати протягом перших 6 годин. Натомість у Жидачівській лікарні його тримали майже 12 годин. Дитині давали заспокійливе, кололи дімедрол, обезболювали. Коли треба було лікувати – казали, що він симулює», - каже батько хлопця Володимир Кулак.

Варто додати, що Ромчика у Жидачівській лікарні оглядало аж 8 лікарів. І жоден з них не запідозрив нічого страшного. Вони декілька разів повторювали рідних, що в хлопчика звичайне отруєння. Натомість історія хвороби тоді і зараз – дуже різниться.

«В оригіналі висновку УЗД лікар чітко написала з трьома знаками оклику: «Надмірно виражений метеоризм кишківника!!!», — розповів Володимир Кулак. — А в копії вже слово «надмірно» замінено на «помірно». Мені ще важливо знати, чому після проведення УЗД моїй дитині не зробили рентген для з`ясування причин болю в животі? Необхідне для цього обладнання в Жидачівській лікарні в робочому стані. Мені особисто казав про це головний лікар. Сучасний лапароскоп недавно купили сюди за 20 тис. євро. Лікарі пройшли стажування у польських колег. Натомість моєму Ромчику двічі зробили те, чого не можна: перший раз під час поступлення Романа в лікарню після 17. 00год. 20 червня, а вдруге близько 24. 00 год. того ж дня — вкололи «Димедрол». Напевно, для того, щоб «змазати» всю картину»

Додамо, що за фактом смерті 12-річного Романа Кулака відкрито кримінальне провадження, згідно з ст. 140 ч. 2 Кримінального Кодексу «Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому». 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ