Читайте нас в соціальних мережах

Рецепт мультиягідного джему від тернопільського студента здобув міжнародне визнання

Середа, 12 липня 2017 10:55
Проект студента Тернопільського національного технічного університету  Максима Щолокова переміг у конкурсі «Розробка нових продуктів харчування», оголошеного литовськими виробниками.

Про це повідомили в прес-службі ТНТУ.

Конкурсантами були студенти Каунаського технологічного університету та студенти з інших країн, в тому числі - й п’ятикурсник з Тернополя, який впродовж семестру навчався у цьому університеті в рамках програми Еразмус+.

Конкурс складався з кількох етапів. Після відбору ідей відбулося створення прототипів нових продуктів в лабораторії та їх сенсорна оцінка учасниками конкурсу. Зразки продуктів оцінювали закритим тестуванням. На першому етапі в конкурсі взяли участь 9 груп та 25 продуктів, з яких відібрали лише 4 продукти.

Також конкурсантам необхідно було розробити карту процесів, поживну цінність продукту, логотип, рекламу, методологію оцінки продукту, вказати його переваги, термін придатності, межі фізичних та сенсорних властивостей, знайти його нішу в супермаркеті та переконати всіх, що обраний продукт є найкращим.

За результатами конкурсу: третє місце зайняв вегетаріанський майонез з насінням конопель, друге місце — гарбузовий суп, перше місце — мультиягідний джем, співавтором якого є Максим Щоколов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ