Читайте нас в соціальних мережах

Поки чиновники «піарилися» на нагородженні тернопільських біатлоністів, їх базу відключили від електропостачання

Середа, 28 грудня 2016 23:19
Сьогодні, 28 грудня, з самого ранку працівники «Тернопільобленерго» відрізали від загальної мережі електропостачання біатлонну базу у Підгородньому.

Вже вкотре ситуація залишилися поза увагою спортивних обласних чиновників, які у той час піарилися під час нагородження кращих атлетів краю за 2016 рік.

На сполох вже вкотре вдарив відомий тернопільський біатлоніст Олександр Починок. Повернувшись у Тернопіль у другій половині дня, він намагався вияснити причини такого відключення. «Вкотре зауважу: на базі постійно живуть та тренуються юні спортсмени, які є членами збірних команд України, - зазначає пан Олександр. – Після відключення електроенергії, у приміщенні різко впала температура. Я багато разів намагався додзвонитися до начальнику управління фізкультури та спорту Тернопільської ОДА Віктора Мацикура. Та він жодного разу не взяв слухавки і пізніше не відзвонився. На жаль, цей чиновник вміє лишень піарити власну персону на темі біатлону у соцмережах. Про некомпетентність займаній посаді пана Мацикура я сьогодні заявив голові ОДА Степанові Барні.»

Вже під закінчення робочого дня Олександр Починок зумів зустрітися зі Степаном Барною, який пообіцяв вже завтра зранку допомогти увімкнути базу до електропостачання. Та гарантував ще два місяці режиму «без відключень» для вирішення всіх конфліктних питань.

У свою чергу голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зазначив, що проблема у балансоутримувачі біатлонної бази у Підгородньому – обласній організації ФСТ «Колос». Її керівник Георгій Гунтік не шукає шляхів для діалогу щодо подальшої долі спортивного об’єкту, який сам утримувати не може. Сама ж обласна рада також не може виділити кошти на оплату за електроенергію приватній структурі, адже це заборонено законодавством. 

Зауважимо, що активний у соцмережах згаданий Віктор Мацикур сьогодні жодним словом не згадав про проблему біатлонної бази. Лише приблизно о 14-ій годині встиг проінформувати про нагородження кращих спортсменів та тренерів Тернопілля, де у перелік кращих увійшло півдесятка вихованців підгороднянської бази.

Нагадаємо, що у кінці жовтня відбулася перша спроба розпочати забудову біатлонної бази у Підгородньому. А під час снігопадів у середині листопада Тернопільські біатлоністи дві ночі жили у холоді та без світла. Ці дві події чомусь також залишилися поза увагою спортивних чиновників.   

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Лариса 29.12.2016, 06:49
Боляче, що обласне керівництво у всіх бідах звинувачує Гунтіка. Чому ніхто не хоче знайти шляхи допомоги базі. Ми всі гордимося успіхами тернопільських біатлоністів на змаганнях міжнародного рівня ми всі відчуваємо гордість за нашу країну, коли піднімається прапор і звучить Гімн України. В той момент ми всі патріоти України. Багато років поспіль керівництво обласної ради і обласної адміністрації потискають руки нашим заслуженим біатлоністам. бажають нових перемог, обіцяють допомогу і на цьому......Дуже хочу вірити, що теперішні очільники області п.п. Овчарук і Барна зможуть не на словах, а на ділі допомогти вирішити проблеми бази, а не тільки поговорити про них. У нас є надзвичайно талановита молодь, яка заявила про себе, на весь світ, уже на змаганнях 2016 року.Їх вважають майбутнім українського біатлону. Так зробіть щось, щоб вітаючи, у черговий раз, наших переможців, ви могли б подивитися їм у очі і подумати " у цій перемозі є і моя заслуга"!!!
Скарга
0 #1 777 28.12.2016, 23:45
Відколи це Громадська Організація ФСТ "Колос" стала "приватною структурою"??? І як -попередні надцять років облрада мала право надавати фінансову підтримку, а зараз ні??
І як це в інших областях, включаючи воюючу Донецьку, "Колос" фінансується, а от Тернопільська організація різко попала в немилість? У нас в області діють якісь інші бюджетні закони та вимоги? Чи справа таки у біатлонній базі та недешевої землі навколо неї?!
Скарга

Додати коментар