Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські біатлоністи дві ночі жили у холоді та без світла на базі у Підгородньому, а спортивні чиновники знову осторонь (фото, відео)

Вівторок, 15 листопада 2016 00:51
Майже дві доби вихованці тернопільського біатлону жили без теплопостачання та електроенергії на навчально-тренувальній базі у селі Підгороднє.

Доїзд до території перкурив майже метровий шар снігу. Постачання світла та тепла відновили лише у понеділок зранку.

Аби допомогти своїм вихованцями тренери та громадські активісти добиралися до будівлі вночі через заметіль. У свою чергу, спортивні чиновники знову не втрутилися у ситуацію і відбулися мовчанкою. Про цей випадок на жодній нараді не було жодного повідомлення. Хоча ще кілька днів до того, «фейсбучний» начальник управління фізкультури та спорту Віктор Мацикур, який називає себе з різних ситуаціях то біатлоністом, то борцем, то тренером чемпіонів тощо, на всю горлянку на своїй сторінці у тому ж «Фейсбуці» розповідав про зустріч з представниками федерації біатлону України. Без присутності засновника тернопільського біатлону Ігоря Починка, Мацикур та генсек федерація Роман Бондарук відвідали Підгороднє, де оглядали «міфічну» нову трасу.

«На жаль, на базі у Підгородньому знову відбуваються події, пояснення яким не вдається знайти, - розповів колишній титулований біатлоніст Олександр Починок. – Майже дві доби у будинку спортивного об’єкту не було ні електропостачання, ні опалення. Розумію, що причиною була природня стихія. Та там живуть діти, які щодень тренуються. Та чомусь лише я зі своїм батьком Ігорем Починком оббивали пороги рятувальних служб та електромереж. Знову ж таки, як і під час спроби забудови лиже-ролерної траси, нам на допомогу не прийшов жоден спортивний чиновник.»

На допомогу дітям прийшли громадські активісти. «Щойно повернулись з біатлонної бази, що знаходиться у с. Підгороднє поблизу Тернополя, - розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці громадська акивістка Катерина Бойко. - Так от, діти вже майже добу (!!) сидять без світла, тепла (батареї абсолютно холодні!!), гарячої їжі. Дороги до бази нема, за 200 м до неї стоїть фура, яку розвернуло майже посеред дороги, дороги закурені снігом до пояса.

На наші запитання в енергопостачаючій компанії нам відповіли, що в області знеструмлено майже 300 сіл, чекайте своєї черги, може зранку, а може ... Заїхали на базу, завезли дітям хімічні грілки щоб не померзли до ранку.

Фото зроблено завдяки тому що підсвічували собі ліхтариком. Діти під кількома ковдрами сидять при свічках майже в лісі, отак в нас розвивається біатлонний спорт в області.

Якщо хтось зараз почне мене звинувачувати в популізмі або підіграванні тій чи іншій стороні, скажу одразу - якщо будь хто, незалежно від посади і соціального становища намагатиметься закривати спортивні школи в області, я чинитиму опір, використовуючи всі доступні методи. За останні кілька років майже нічого не відкрито, жодної нової державної спортивної школи чи хоча б секції. Тому давайте всі разом збережемо те, що ми маємо.

Водночас цікавим є той факт, що зовсім поруч - за 70 м від біатлонної бази, в так званих "садових будиночках" - котеджах на 3 поверхи світло є, і стовпи світяться, як ви бачите на фото. Значить питання вже стоїть інакше - кому це потрібно і для чого. Або інакше - чому ніхто нічого не робить. О 3 годині буде рівно доба як діти сидять без світла, про тепло - окрема тема.

P.S. Паніки не люблю, особливо коли її піднімають в соцмережах ті, хто щось чув, але не бачив нічого на власні очі. Але сподіваюсь, що цей пост прочитають у високих кабінетах і невідкладно вживатимуть заходи, щоб невдовзі діти мали тепле ліжко, гарячий бодай чай та світло в кімнаті.»

 

Коментарі  

0 #3 Працівник 15.11.2016, 15:30
Скажіть мені будь ласка нашо баяністу Галайку та бізнесмену Похилому лижна база, Вони що її їсти будуть. Їм треба земля під нею, продати і розділити.
Думаю колишньому земельнику, сьогодні заму голови райради Михальчишину не складе проблеми порішати і допомогти роздерибанити ласий шмат.
Скарга
+3 #2 Житя по-новому 15.11.2016, 14:25
ГАЛАЙКО Андрій Васильович голова Тернопільської райради понабирав землі в В. Березовиці та тримає в дома 100 тис. грн. нормально так допрацювався на держслужбі
Скарга
+7 #1 Житя по-новому 15.11.2016, 14:21
Це життя по-новому від голови райадміністраці ї Похилого Олександра Ігоровича та голови райради Андрія Галайка.
Доречі, замість того щоб виконувати свої обовязки Похилий займається іншими справами. Так Голова адмністрації Похилий Олександр Ігорович згідно з своєю е-декларацією вспів купити собі джипа Toyota Land Cruiser 2008 auto.ria.com/.../ за 500 тис. грн., понабирав земмельних ділянок в В. Гаях Тернопыльського району, добудовує ряд котеджів і тримає в дома 1 мльйон гривень. Деякі народні депутати і голова обласної адміністрації Барна бомжі порвняно з цим молодим мільйонером. Зато працівники адмінітрації вже другий місяць не отримють зарплату. Так плідно допрацювався цей молодий корупціонер від ПОРОШЕНКА.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ