Читайте нас в соціальних мережах

Представники Автокефальної церкви на офіційному сайті закликають не карати архієпископа Мстислава за п’янку, бійку та гулянку з дівчатами

Понеділок, 17 жовтня 2016 01:24
Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія, вірна УАПЦ Наталія Шевчук закликала не карати Тернопільського архієпископа Мстислава за гулянку та масову бійку у барі «Сіті».

Цю заяву оперативно розмістили на офіційних сайтах Української автокефальної православної церкви та Тернопільської єпархії під загаловком «Гріхопадіння однієї овечки божої завжди викликає сум для всієї отари».

«16 жовтня цього року у програмі ТСН Тиждень (Телевізійна служба новин) загальнонаціонального каналу «1+1» було продемонстровано відео, де фігурує кілька осіб, які належать до кліру Тернопільської Єпархії УАПЦ, а саме:

Керуючий Тернопільською Єпархією УАПЦ Високопреосвященніший архиєпископ Тернопільський і Подільський Мстислав (Гук);

Настоятель храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Ігор Семирозум;

Скарбник храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Володимир Герасимчук;

Іподиякон Віталій Окунський.

Гріхопадіння однієї Овечки Божої завжди викликає сум для всієї Отари.

Тому нам, вірянам УАПЦ, вельми прикро спостерігати за тим, як Високопреосвященніший архиєпископ Мстислав на очах у всієї України та за участю кліриків його Єпархії демонструє неприйнятну для архиєрея та ченця розкуту сексуальну поведінку та грубо порушує священні канони (27, 42 та 54 правила святих апостолів).

Разом з тим, КЕРУЮЧИСЬ ДУХОМ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЛЮБОВІ, а також тим, що УАПЦ наразі не є канонічно визнаною Помісною Церквою світового православ’я, а, отже, формально не зобов’язана ЗАВЖДИ та В УСЬОМУ діяти у точній відповідності до канонічного права Православної Церкви.

Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія закликає Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Макарія та Архиєрейський Собор нашої Церкви УТРИМАТИСЯ від розгляду даного інциденту у церковному суді та НЕ ЗАСТОСОВУВАТИ стосовно архиєпископа Мстислава та його кліриків канонічних санкцій, що відповідають задокументованим на відео канонічним порушенням,» - йдеться у заяві. 

Нагадаємо, журналісти новинної служби «ТСН» сьогодні продемонстрували сюжет, де очільник Української автокефальної православної церкви архієпископ Мстислав всього кілька днів тому у піст пиячив, бився та розважався з дівчатами у «ковбойському» барі «Сіті».

 

Коментарі  

+5 #2 Влада 17.10.2016, 10:27
Розглянути і прийняти міри відповідно до вчиненого !!!
Як так може бути. Люли йдуть на сповідання до кого??? До розпусників у рясах ? (( Вигнати з церкви їх геть. І кінець !!!
Скарга
+4 #1 Влада 17.10.2016, 10:24
Як то "утриматис від розгляду" ??????? Хай все буде по справедливости! !! Вони ж вчать жити нас за законами Божими...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ