Читайте нас в соціальних мережах

У Бучачі депутат виживає багатодітну сім’ю із власного житла, влаштувавши по-сусідству склад хімії?

Четвер, 17 грудня 2015 08:17
У Бучачі багатодітна сім’я Віхриків не може жити у своїй квартирі в самому центрі міста через ненаситного депутат Бучацької міськради, який облаштував по сусідству з їх квартирою склад побутової хімії.

Матір трьох дітей пані Олександра, яка сьогодні знову вагітна, вже більше трьох років веде боротьбу з місцевим скоробагатьоком за право нормально жити.

Життя із китайським хімпромом

Як розповідає мешканка квартири по вулиці Підгаєцькій Олександра Віхрик, історія розпочалася у квітні 2013 років. Саме тоді депутат Бучацької міської ради Володимир Нетреб’як здав в оренду під магазин побутової хімії власне приміщення, яке займає весь перший поверх.

FJ1A3817«Ми живемо на другому поверсі старого будинку, - розповідає пані Олександра. – Як відомо, тут ще дерев’яні перекриття між поверхами. Тому всі випари від низькоякісних китайських хімічних побутових засобів фактично піднімалися до нас у квартиру. Вже з того часу я написала не одну скаргу у найрізноманітніші органи, зокрема і міську раду.»

Чиновники щоразу розводять руками, не знаходячи причин для вжиття хоч якихось заходів. Варто зауважити, що депутат Нетреб’як і міський голова Йосип Мосціпан є однопартійцями з ВО «Батьківщина». Бучаччани їх часто бачать в одній компанії на веселих застіллях.

«Скільки ми не звертаємося до органу місцевої влади, а реакції немає жодної, - продовжила розповідь матір трьох дітей. - Швидше навпаки. Тільки потурають йому, а конфлікту навіть ніхто і не намагається вирішити. У міськраді нас посилають у  суд. Зрозуміло, ми багатодітна сім’я і на тривалі судові тяганини коштів не маємо. Наші звернення у санстанцію також залишаються безрезультатні, адже ми одразу чуємо, що у цієї інстанції відсутня спеціальне обладнання для виявлення у повітрі шкідливих речовин з побутової хімії.»

В Олександри Віхрик троє дітей. Найстаршому хлопчині виповнилося 16 років, середній дівчинці – 14, а найменшому – шість рочків.

«Найменший Михайлик найчуттєвіший до випаровувань цих ядів. У нас довідка про обстеження в одному з одеських центрів про те, що молодший син має алергію саме на побутову хімію. Постійно з’являється кропивниця. Зараз хлопець перебуває у чоловікових батьків,» - додає пані Олександра.

Зауважимо, що пані Олександра Віхрик виношує вже четверту дитину, працюючи психологом в одній зі шкіл Бучача.

Це «терористичний акт» по-бучацьки проти дітей!

Ситуацію погіршилась кілька місяців тому. Сусідка сім’ї Вихриків, яка зі своїми рідними також страждала від шкідливих викидів, продала свою квартиру все тому ж депутатові Нетреб’яку. І що найгірше, ця квартира сусідки, у силу давності самого будинку, розташована посеред двох частин помешкання Віхриків. Вони користувалися спільним коридором. Тобто, якщо у Віхриків виникала потреба перейти зі спальні на кухню, для того їм спочатку потрібно вийти у загальний коридор, а потім вже зайти на іншу частину квартири. Як стверджує бучаччанка, зовсім скоро Нетреб’як переобладнав житлове приміщення під складське і, знову ж таки здав в оренду власникам магазину побутової хімії, що на першому поверсі. Діти почали хворіти ще більше.

FJ1A3816«Ми можемо порівняти такий крок Нетреб’яка до терористичного акту проти нас. У нас маленькі діти, ми жили звичним життям. А тут несподівано протягом цілого дня майже у нас в квартирі постійно ходять продавці з двох магазинів. Окрім того, вантажний транспорт по кілька разів підвозить товар. Ми маємо це на відео зафіксовано,» - додає Олександра Вихрик.

Жіночка бідкається на безкарність багаторічних діянь Володимира Нетреб’яка: «Наша багаторічна сусідка з тих  самих причин, що і ми, вже не могла проживати у своєму помешканні і таки продала житло наполегливому депутату. Вони не захотіли боротися і погодилися на переселення. Депутат робить всі умови, аби висилити і нас. Але у наші плани це не входить. Дітям близько до школи. Це наше батьківське житло майже століття. Тут я народилася, тут народилися наші діти. Ми хочемо тут залишитися. Нещодавно у нас була комісія з міської ради на чолі із заступником мера. Прийшли представники комунгоспу, та як приміщення використовується не за цільовим призначенням. Але їх не впустили, мотивуючи це приватною власністю. Після цього всього у міській раді мені сказали, що нічого вдіяти не можуть. Як кажуть, крук крукові око не вибере.»

Кореспонденти «Тернополян» намагалися взяти коментар у представників магазину, який розміщений на першому поверсі згаданого будинку. Адміністратор обіцяв, що керівництво пізніше прояснить ситуацію. Та так на зв'язок ніхто і не вийшов. Також не вдалося зв’язатися і з самим Володимиром Нетреб’яком. Його мобільний телефон вперто не відповідав.  

FJ1A3827

FJ1A3840

 

Коментарі  

+2 #2 Бучачанка 18.12.2015, 22:31
Кого вибирали тих і маємо.Бізнес важливіший від здоров"я дітей.???
Скарга
+2 #1 Даф 18.12.2015, 00:24
Цього бика колгоспного разом з іншими потрібно люстпувати! !!
Де місцева самооборона? ??
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ