Читайте нас в соціальних мережах

Чи можливо забронювати військовозобов’язаних працівників після отримання повістки

П'ятниця, 14 червня 2024 13:35
фото ілюстративне з вільних джерел фото ілюстративне з вільних джерел
В Україні, під час мобілізації та воєнного стану, деякі категорії військовозобов’язаних можуть отримати бронювання на роботі та відстрочку від служби в армії.

Чи можливо забронювати військовозобов’язаного, коли йому вже вручено повістку розповів юрист та адвокат Ростислав Кравець, зазначають НовиниРro. 

За словами юриста, процедура бронювання військовозобов’язаного після отримання повістки є неможливою. Навіть у випадках, коли бронювання оформлюється із запізненням і особа вже мобілізована, це не є підставою для її звільнення з військової служби.

Ростислав Кравець зазначає, що якщо військовозобов’язаний вже виконує свої обов’язки в армії, його бронювання стає фактично недійсним.

Адвокат також наголошує, що такі ситуації трапляються досить часто. Вони зазвичай пов’язані з тим, що територіальні центри комплектування не дочекалися надання бронювання і мобілізували особу до набрання чинності броні. У таких випадках спір з ТЦК не має сенсу.

За його словами, враховуючи частоту таких випадків, важливо для військовозобов’язаних і роботодавців завчасно оформлювати всі необхідні документи для бронювання. Це допоможе уникнути непорозумінь та забезпечить належне функціонування важливих підприємств у складний для країни час.

Таким чином, процедура бронювання військовозобов’язаних має бути чітко організованою та своєчасно виконуватись, аби уникнути небажаних наслідків для обох сторін.


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Anastasia 15.06.2024, 11:21
Адвокаты и юристы много чего рассказывают, но в вопросах мобилизации вообще никакие правила у нас не работают! Бронирование реально необходимых специалистов отсутствует, гребут всех подряд, ТЦКшники дичь творят!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ