Читайте нас в соціальних мережах

Присвятив перемогу ЗСУ: тернополянин Максим Кармаліта став чемпіоном з боксу в Австралії (фото)

Неділя, 04 грудня 2022 17:30
Тернопільський боксер Максим Кармаліта здобув титул чемпіона в Австралії.

Раніше хлопець був одним із лідируючих боксерів Тернопільської обласної організації Федерації боксу України, тренувався у «Палаці спорту».

Під керівництвом тренера Володимира Шнуровського став чемпіоном України та призером Європи. Від початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну Максим Кармаліта проживає в Австралії.

Перший тренер боксера Володимир Шнуровський каже, ще з дитинства Максим був дуже дисциплінованим та наполегливим хлопцем.

– Максим тренувався під моїм керівництвом з восьми років. Ще будучи дитиною, він з батьком прийшов до нас в зал і сказав, що хоче саме до мене в групу. Спершу він не вирізнявся з-поміж інших, але завдяки своїй дисциплінованості почав досягати висот. Максим не пропускав тренувань, був дуже працьовитим, тож ми почали з ним тренуватися індивідуально. Був такий період, коли за два роки він провів низку боїв і жодного разу не програв,  пригадує Володимир Шнуровський.

Про свою перемогу хлопець одразу повідомив першого тренера. Володимир Шнуровський продовжує підтримувати зв'язок із боксером і каже, що дуже пишається його здобутками.

В Австралії Максим Кармаліта не лише тренується сам, а й навчає боксу юних австралійців.

– Українська школа боксу дуже цінується в світі. Тож Максиму також запропонували тренувати австралійців. Коли я почув, що він став чемпіоном, дуже зрадів. Це такі піднесені відчуття – коли ти сієш зерно, а воно проростає, – наголосив тренер.

Про свою перемогу Максим Кармаліта написав у соцмережах.

– Я став чемпіоном Австралії з боксу. Це – результат багаторічних тренувань під керівництвом мого першого тренера Володимира Шнуровського. Велика заслуга в цій перемозі мого австралійського тренера Grant Brown, який повірив в мене та відкрив дорогу в австралійський бокс. Я присвячую цю перемогу всім Українським Воїнам, які захищають мою Батьківщину, – зазначив боксер.

Тернополянин планує виставити свій чемпіонський пояс на аукціон, аби зібрати гроші для потреб Збройних сил України.

IMG 7956

IMG 7955

IMG 7954

Додати коментар