Читайте нас в соціальних мережах

Розпочався Великий Піст: про обмеження тернополянам розповіли в Архикатедральному соборі УГКЦ

Понеділок, 27 лютого 2023 19:00
Сьогодні, 27 лютого, для християн східного обряду розпочався Великий Піст.

Про приписи на Великий Піст розповіли в Архикатедральному соборі НЗПБ у Тернополі.

Згідно Партикулярного Права УГКЦ вірні зобовʼязані у перший день Великого Посту і Страсну Пʼятницю дотримуватись суворого посту. Тобто слід утримуватися від вживання мʼясних і молочних продуктів та яєць, а також страв, які містять ці продукти.

«У перший тиждень Великого Посту та у Страсний тиждень потрібно утримуватися від споживання мʼясних продуктів і страв. У понеділок, середу та пʼятницю інших тижнів Великого Посту слід утриматися від споживання мʼясних продуктів і страв; у вівторок та четвер дозволено усі види їжі. Дозволено вживати усі страви у всі суботи та неділі Великого Посту, крім Страсної Суботи», - пояснили в Архикатедральному соборі.

Також наголосили, що немає поклонів у всі суботи та неділі Великого Посту, крім Хрестопоклінної Неділі та Страсної Суботи.

Під час Великого Посту не дозволено влаштовувати та приймати участь у публічних забавах з музикою й танцями. Велика (Страсна) Пʼятниця вважається святковим днем і тому не дозволено важко працювати.

Не зобовʼязані постити: діти до 14 року життя; люди, яким сповнилося 60 років; важкохворі; вагітні жінки; матері після пологів і ті, що годують грудьми; ті, що харчуються зі столу інших; убогі, котрі живуть з милостині; хто важко працює; подорожуючі (якщо час подорожі перевищує 8 годин).

Читайте також: Контрнаступ Української армії відбудеться навесні – ГУР

Столітній ювілей відсвяткувала жителька Великої Березовиці (ФОТО)

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ