Читайте нас в соціальних мережах

Предстоятель ПЦУ перебуває на Тернопільщині з Першосвятительським візитом (фоторепортаж)

Субота, 10 вересня 2022 21:02
В наш край Предстоятель помісної Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Епіфаній прибув ще вчора, 9 вересня.

Його зустрів архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, духовенство єпархії, керівництво міста та область.

Сьогодні Митрополит Епіфаній звершив освячення іконостасу та очолив Божественну літургію в храмі на честь преподобного Іова Почаївського, що в селі Горинка.

Після цього Блаженнійший відвідав місто Шумськ і Гніздичне на Збаражчині, де звершив молебні за Україну в місцевих храмах.

Програма візиту продовжиться і завтра. Зокрема, у неділю, 11 вересня, о 9-й годині ранку митрополит Епіфаній звершить Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Клима Савура в Тернополі.

Далі, повідомляють у пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ, він має намір відвідати поранених воїнів, котрі перебувають на лікуванні в Тернополі.

Ну і наприкінці Першосвятительського візиту на Тернопільщину митрополит Епіфаній ознайомиться з ходом будівництва кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина і Єлени, що на вул. Київська-Тарнавського, де о 15-ій годині звершить молебень за успішне завершення будівництва.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ