Читайте нас в соціальних мережах

Вселенського патріарха Варфоломія просять позбавити кирила престолу

Четвер, 28 липня 2022 17:46
Лист до Вселенського патріарха Варфоломія і предстоятелів помісних православних церков з проханням притягнути очільника російської православної церкви кирила гундяєва до канонічної відповідальності і позбавлення його Патріаршого престолу затвердив священний Синод ПЦУ.

 

У ньому йдеться про те, що патріарх кирил недостойний носити почесний титул, адже він благословляє звірства, що чинить російська армія на території України,вбиваючи наших громадян та знищуючи міста, села та усе на своєму шляху.

«росія — країна, що впродовж століть пов’язувала свою ідентичність з православ’ям. А втім, упродовж останніх десятиліть, християнська віра у росії піддавалася паганізації — підступно підмінялася громадянською релігією, що позірно спирається на православну традицію, але чужа духу Євангелія та змісту святоотецької православної віри. Чимало вояків рф, що вторгнулись до нашої країни, ідентифікують себе з православ’ям. Однак справи, що чиняться окупантами, свідчать про них як про злочинців, які втратили живий зв’язок із Христом та Його Церквою», - мовиться в листі.

Як заявляють в ПЦУ, єдиними реальними досягненнями 16-го патріарха Московського стали концентрація влади у руках однієї людини при повній деградації реальної церковної соборності та повна залежність Церкви від російської держави. А ідеологія сучасної РПЦ містить загрозу не лише для України, але й для цілого православного світу».

В ПЦУ закликали Варфоломія і предстоятелів помісних православних церков:

  • засудити доктрину «русского міра» та визнати її єретичною;
  • кваліфікувати дії патріарха Кирила на канонічній території Олександрійського Патріархату як схизматичні;
  • позбавити Кирила Гундяєва права посідати Московський патріарший престол.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ