Читайте нас в соціальних мережах

«Волонтери стали стрижнем боротьби за цілісність нашої Держави», – Михайло Цимбалюк

Вівторок, 13 вересня 2022 15:05
В Україні, звісно, є невеликий відсоток недобросовісних волонтерів, але тисячі українців зараз стали потужною основою волонтерського руху.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі громадського інтерактивного телебачення «ГІТ».

– Активний волонтерський рух в Україні зародився ще в 2014 році, коли країна-терорист нахабно зайшла на наші території в Криму, Донецькій та Луганській областях. Саме тоді, коли військо було ще не достатньо підготовленим до повномасштабної війни з ворогом, волонтери стали тим стрижнем боротьби за цілісність нашої Держави. Волонтери і тоді, і зараз можуть за лічені хвилини зібрати кошти на необхідне військове обладнання, або ж знайти потрібне авто закордоном і пригнати його на фронт. Саме ті жінки або ж і чоловіки, які в тилу ліплять вареники, плетуть маскувальні сітки, надсилають свої гроші на рахунки волонтерів й ті, хто робить це не публічно і є потужною основою волонтерського руху,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик зауважив, що правоохоронні органи повинні детальніше вивчати справи щодо недобросовісного волонтерства, аби безпідставно не зганьбити невинних людей.

– Не виключаю, що зараз є невеликий відсоток тих недобросовісних «волонтерів», що намагаються збагатитися на цій справі. Для цього і є правоохоронні органи, які насамперед повинні вивчати ці справи в ширшому контексті, вивчаючи всі ланки таких маніпуляцій, а не приписувати обвинувальні вироки випадковим людям. У цій справі треба бути дуже обережними. Ми, законодавці, створили усі необхідні умови для захисту волонтерів. Також дали правоохоронцям інструмент, який дозволить займатися попередженням скоєння таких  правопорушень. Та чи все вони зробили для профілактики? Деякі справи щодо волонтерів зараз виглядають як провокація,  підсумував Михайло Цимбалюк.

Додати коментар