Читайте нас в соціальних мережах

«УДАР Віталія Кличка» підтримує вимоги підприємців щодо відтермінування касових апаратів

Середа, 15 грудня 2021 15:57
З 1 січня всі ФОПи 2-4 групи, незалежно від їхнього виду діяльності, мають застосовувати касові апарати.

 

Нагадаємо, минулого року влада відтермінувала на рік введення обов’язкових касових апаратів. З того часу представники малого підприємництва активно протестують проти уведення обов’язкових РРО, що на їхню думку значно ускладнить їхні умови роботи.

«УДАР Віталія Кличка» закликає владу відмовитися від зобов’язання ФОПів використовувати касові апарати з 1 січня 2022 р.

Якщо з нового року вступить в силу закон про обов’язковість касових апаратів для бізнесу, це призведе до здорожчання товарів та послуг для всіх людей, переконані «ударівці».

– За останні два роки було ухвалено багато законів, які звужують права підприємців, здорожують адміністрування податків, збільшують повноваження контролюючих органів і ставки податків. Діалог влади з бізнесом сьогодні практично не відбувається. А в цей час влада приймає наступні рішення, які знищують економіку, знищують можливості для малого та середнього бізнесу. Влада фактично бореться із самодостатнім середнім класом – з незалежним виборцем, який прагне якнайменше залежати від примх влади, а чесно заробляти гроші, забезпечуючи себе та свої родини достатнім рівнем життя, – зазначили в «УДАРі Віталія Кличка».

«УДАР Віталія Кличка» вважає, що головним двигуном економічного розвитку має стати малий та середній бізнес, який буде вивільнений з-під надмірного податкового пресу та регуляторного втручання.

– Держава однією рукою створює загалом непридатні умови для ведення бізнесу, а іншою – вибірково підтримує певні галузі або окремі підприємства, за якими зазвичай стоять олігархічні групи. Водночас українська влада ініціює зміни до Податкового кодексу, що значно збільшує фіскальне навантаження на український бізнес. Одіозний законопроєкт 5600 вже став красномовним жестом влади до всіх українців. Натомість замість тотальної фіскалізації держава має комплексно підтримувати розвиток малого та середнього бізнесу, – підкреслили «ударівці».

 «УДАР Віталія Кличка» пропонує владі зосередитися на трьох головних напрямках підтримки малого та середнього бізнесу:

  • Вдосконалення оподаткування – зменшення фіскального тиску на бізнес;
  • Фінансова підтримка – програми кредитування та підтримки малого та середнього бізнесу;
  • Впровадження механізмів консультування та підтримки підприємців.

– Дрібні та середні підприємства забезпечують зайнятість населення і отримання доходу в усьому світі. Ці підприємства є ключовими для соціального розвитку та є головними в реальній боротьбі з бідністю, – резюмували в «УДАРі Віталія Кличка». 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ