Читайте нас в соціальних мережах

Хто підставив президента у Тернополі

Неділя, 03 листопада 2019 22:41
Візит президента у Тернопіль виглядав непідготовленим і взагалі склалося враження, що главу держави свідомо підставили.

Минуло тижневий візит до Тернополя став для Президента України Володимира Зеленського справжнім холодним душем. У приміщенні, де мала відбуватися зустріч і представлення нового голови ОДА, президента зустрів натовп, який скандував “Ганьба!” Новину одразу розповсюдило кілька загальнонаціональних телеканалів.

Проте поза камерою та увагою ЗМІ залишилося кілька важливих деталей, які між тим активно обговорювали місцеві журналісти.

Значну частину активістів представляли люди з львівського “Національного корпусу”, яких спеціально привезли для зустрічі президента. Як відомо, “Національний корпус”, тісно пов’язаний із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Окремі інформаційні канали повідомляли про назріваючий конфлікт між міністром МВС та президентом і заявляють про можливу відставку міністра вже на початку грудня. Сам Зеленський дозволив собі покритикувати Авакова і поставив йому дедлайни, після яких щодо міністра можливі санкції з боку глави держави. Особливо, конфлікт загострився, коли міністр внутрішніх справ виступив на захист свого однопартійця по “Народному фронту” Сергія Пашинського, якому Аваков свого часу подарував нагородну зброю, котра фігурує у справі проти Пашинського.

Дивно відбувалася і сама подія. Напевно вперше в історії візитів першої особи держави, він був настільки непідготовленим. Місцеві журналісти зазначають, що на початку більшості було відмовлено у акредитації, що викликало невдоволення медійників. Після цього раптово до приміщення дозволили впускати без зайвої перевірки всіх, хто того побажав. Очевидно, що така “свобода доступу” до президента могла відбутися виключно за доброї волі правоохоронців.

Зважаючи на міцну дружбу “нацкорупусу” з поліцією, організація публічної обструкції виглядає спланованою. При цьому місцеві журналісти прямо вказують на виконавців антипрезидентської провокації. Йдеться про ексдепутата від “Народного фронту” Романа Заставного і тісно пов’язаного з ним ексгубернатора області Степана Барну, який здавна є партнером Заставного, як у бізнесі, так і у політиці.

Знаково, що “нацкорпус” тими ж методами діяв і проти попередника Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, коли той конфліктував з “Народним фронтом”. Зокрема у березні цього року регулярно проводилися акції у місцях, де Порошенко проводив свої передвиборчі зустрічі. При цьому у Тернопіль також привозили неодноразово львівських представників нацкорпусу.

Очевидно, що основною метою заходу була демонстрація слабкості і безпорадності президента у регіоні, де він під час останніх виборів отримав значну підтримку. У такий спосіб завдається удар, як по самому президентові, так і робиться натяк, що, мовляв, сваритися з очільником МВС не варто.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ