Читайте нас в соціальних мережах

Почепивши раз на стіну квіти умілиці з Тернопільщини, їх більше не захочеться зняти (фото)

П'ятниця, 12 липня 2019 15:51
Вишукані та ідеально рівні квіти, листки, метелики з паперу за допомогою спеціальної машинки вирізає мешканка Заліщиків на Тернопільщині Іванна Юзьвак.

Талановита дівчина не тільки надає своїм творінням рівної форми, але й вдало компонує квіти різної величини та кольорів. А спеціальні кріплення міцно тримають вироби на будь-якому куточку стіни, не пошкоджуючи поверхню.

Як розповіла пані Іванна, створенням декоративних квітів своїми руками вона займається більше двох років.

Якось до дня народження захотіла гарно задекорувати приміщення. Не хотілося витрачати зайві кошти на вартісні прикраси з магазину, тож взяла у свої руки оформлення кімнати. Вирізала декілька квітів та акуратно почепила на видноті. Гостям дуже сподобалися мої маленькі квіткові творіння, тож потім подружка попросила зробити для неї композицію. І понеслося сарафанне радіо. Інша подруга захотіла квіти, а потім ще одна. З часом почала удосконалювати майстерність. Згодом вирішила, що роботи можна і продавати. Бо ж квіти, які, наприклад, робила спочатку і через рік, відрізняються більшою вишуканістю, оригінальністю. Зараз дивуюся, як мої перші роботи могли всім подобатися,  — поділилася умілиця.

Пані Іванна зазначила, що для неї найкращий час для цієї творчої праці – ввечері, коли родина засинає. Час, який відводить на роботу, залежить від розміру, складності виробу. Наприклад, на ростову квітку може йти до тижня, а робота над паперовою композицією на стіну займає приблизно день.

—  Щоби кожна моя квітка виглядала досконало, потрібно добряче попрацювати над нею. Так, аби виготовити велику квітку «піон», витратила більше двох місяців. Ідеї для оформлення трішки з голови черпаю, а також спостерігаю за цікавими способами подачі, які роблять інші умільці. А для того, щоби зробити декоративні квіти, насамперед мені потрібен дизайнерський папір – матовий або перламутровий. Також можу робити квіти з ізолону, фоамірану. Цей матеріалий зручний тим, що не промокає та не рветься. А щоби нарізати пелюстки чи листочки для композиції, мені в цьому допомагає спеціальний прилад – плоттер. Це пристрій, що дозволяє відтворювати високоточні малюнки, креслення, карти, схеми та іншу інформацію на папері. Побудова графічного об'єкта відбувається автоматично за допомогою пишущого елементу. А прикріпити на стіну такі квіти можна за допомогою гачків-тримачів, які не пошкоджують поверхню. Можна ліпити вироби й за допомогою клейкої маси, яка також нешкідлива для вашої поверхні, — розповіла Іванна Юзьвак.

Дівчина розповіла, що стоячі квіти робить рідше, бо матеріали для їх виготовлення – затратні, що не зовсім вигідно для продажу. 

-29485890ашом.jpg28756789309487егшоівра.jpg96793420-1029345.jpg092384758930кшао.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ