Читайте нас в соціальних мережах

На честь заслуженого працівника України планують перейменувати центр культури на Шумщині

Вівторок, 05 березня 2024 18:30
На Шумщині планують перейменувати Комунальну установу «Центр культури і дозвілля» Шумської міської ради на честь заслуженого працівника кульутри України - Василя Ільківа.

Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації через вебсайт Шумської міської ради https://shumska-gromada.gov.ua/ на вебпорталі Е-консультацій за посиланням https://consult.e-dem.ua/consultations/831 з 5 березня по 5 травня 2024 року з можливістю надання зауважень та пропозицій до 30 квітня 2024 року.

Пропозиції та зауваження також можуть подаватися в письмовій формі на адресу Шумської міської ради: місто Шумськ, вулиця Українська, 59 або  електронною поштою [email protected] із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. 

До слова, Ільків Василь Миколайович – народився 14 січня 1938 року в селі Велеснів на Монастирищині. У 1961 році працював завідувачем сільським клубом, пізніше інструктором-методистом у Монастирському будинку культури. У 1964 році – художній керівник Теребовлянського будинку культури. З 1965 року переїхав у м. Шумськ і протягом 55 років працював викладачем у Шумській музичній школі. З 1965 року був керівником Шумської народної капели при Шумському районному будинку культури. Талановитий музикант, композитор, диригент, громадський діяч. Створив багато творчих колективів – різноманітні вокальні ансамблі, дитячий хор, хор хлопчиків, квартет «Спалах», жіноче тріо «Погорина». Талановитий педагог, композитор та виконавець пісень.

Указом Президента України від 19 серпня 2008 року присвоєно звання – «Заслужений працівник культури України». У 2016 році – нагороджений Грамотою та нагрудним Знаком від Святійшого Філарета.

Помер 9 грудня 2020 року. Похований на місцевому кладовищі.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ