Читайте нас в соціальних мережах

У Києві презентували нові шкільні укриття, облаштовані завдяки ініціативі Андрія Богданця та його колег

Субота, 23 вересня 2023 10:42
Укриття в трьох школах та дитячому садочку в Києві були відремонтовані та оснащені всім необхідним в рамках проєкту Freedom Space.

Заснував благодійний проєкт народний депутат Андрій Богданець. До нього доєдналися ще понад 10 народних обранців, повідомляють на сайті ВРУ.

– Ворог вкрав щасливе дитинство у маленьких українців. Ми виправляємо це, створюємо комфортні умови, в яких школярі зможуть продовжувати навчання навіть під час повітряних тривог. Ми провели електрику, каналізацію, забезпечили вентиляцію. В укриттях є лавочки, стільці, пуфи для сидіння та навіть кінопроєктори,  пояснив Андрій Богданець.

До нового навчального року в школах облаштували не просто підвали. Це одні з найкращих бомбосховищ для школярів в Києві, розповів народний депутат, Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

– Особисто перевірив аптечку першої медичної допомоги. В ній було все необхідне та навіть турнікет,– сказав Михайло Радуцький.

Загалом в Україні укриття є в 75% шкіл і 55% дитсадків, повідомила народна депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

– Щоб облаштувати укриття в тих закладах освіти, де їх досі немає, в державному бюджеті передбачено 1,5 млрд грн субвенції. Але обсяги робіт величезні, тому підтримка міжнародних донорів дуже цінна для української освіти,– зауважила вона.

На сховища для дітей не витрачено жодної копійки державних коштів: проєкт реалізує благодійний фонд «Допоможемо разом», а фінансує міжнародний донор - Freedom Holding Inc.

– Я дуже пишаюся нашою ініціативою, але, на жаль, вона не вирішує проблему на глобальному рівні. Тому з одного боку я розумію, що нам потрібно масштабувати проєкт. З іншого – я закликаю депутатів, чиновників, соціально відповідальний бізнес: давайте вирішувати цю проблему разом. Долучайтеся до нашого проєкту, або шукайте інші можливості, але будуйте, ремонтуйте укриття. Це ж життя наших дітей!– підкреслив Андрій Богданець.

Всього в рамках Freedom Space облаштовуються комфортні укриття в трьох десятках шкіл та дитячих садочків.

Проєкт охоплює різні міста України від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ