Читайте нас в соціальних мережах

"Ви не потрібні Україні", - тернопільська "Пташка" розповіла про російський полон

Середа, 12 квітня 2023 21:00
Катерина Поліщук з позивним "Пташка", парамедик, яка була у полоні в окупантів з травня по вересень 2022 року розповіла про побратимів з "Азовсталі" та родичів полонених військових. 

"В полоні я переконалась, що людьми назвати можна далеко не всіх істот, що схожі на нас. Нам не вистачило генетичної пам’яті для розуміння, ким є наш сусід. Як би не лащилась гадюка до рук – вона всеодно вкусить. Та то наш урок. І нам його потрібно врешті втямити, - відзначила Катерина. -  Після повернення почала активно вивчати ворожі канали з інформацією про полонених. І не здивувалась. Всі норативи звідти я чула чотири місяці з дня в день. «Ви не потрібні Україні, вас не хочуть міняти, вас нема в списках, ти медик/жінка/цивільний/*будь-яке твердження можна підставити/забагато знаєш/поранений/азовець… Україна зруйнована. Поміняють лише потрібних. Шукайте підтримки в нас…». Та я бачила, як формуються списки і ким, іноді методом тикнутого пальця, іноді «принесіть мені найбільш стрьомного пораненого… цей мені не подобається, давай іншого». Я бачила, як зриваються обміни «бо ніби то Україна не захотіла», а по факту через погоду чи поганий настій руцкага «начальства». В Оленівці я чула їх «турботу» та «бажання допомогти». Кожної ночі". 

За словами "Пташки" окупанти мають намір перемогти будь-якою ціною, при цьому тиснучи на полонених і морально і фізично, а також на їх рідних. 

"Вони хочуть перемогти. Будь-яким методом. Та найвразливіше - наші рідні. Жодному українцю не бажаю почути слова «загинув», «поранений», «полон»… та ми чуємо це щодня. І винен у цьому наш ворог. Тільки він. Як сказав один чоловік: доки ви тут битиметесь, то ворог небитий лишиться", - зауважила Катерина Поліщук.

Як розповіла парамедик, вона дуже хотіла з полону додому, але ще більше вона бажає перемоги. 

"Наша зброя - холодний розсуд, наскільки це можливо. Наскільки можливо, коли твоє серце десь там, за ґратами, у ворожій неволі. Україні важливий кожен. Незалежно від частини, статі, звання, посади, імені. Так, другим великим обміном забрали тих, в кого не було шансів повернутись звичайним обміном. І мене в тому числі. Чи питали мене, чи віддала б я своє місце будь-якому пораненому бійцю? Не питали. Так, я хотіла додому. Але більше я хотіла і хочу перемоги. На останньому допиті я сказала: «моє життя не коштує жодного клаптику Української землі, омитого кров’ю моїх братів. І я готова згнити тут, аби не заплатили надто велику ціну». Та Україна платить. І бореться за кожного. Не допомагайте ворогу нас перемогти. Боріться, але не проти своєї країни, дослухайтесь до тих, хто робить все, щоб ваші рідні повернулись додому", - підсумувала "Пташка".

На зображенні може бути: 2 людини та текст «I Premios LOS Leones de EL ESPAÑOL Las mujeres de Mariúpol reciben hoy el León de El»


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ