Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільському військоматі розповіли, як оформити документи родині загиблого захисника на отримання грошей

Понеділок, 03 квітня 2023 18:00
У Тернопільському військоматі розповіли, як оформити документи для призначення та виплати одноразової грошової допомоги родині загиблого військовослужбовця. 

"Для оформлення документів необхідно звернутися у районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та їх відділи за місцем проживання. З собою потрібно мати заяву, копію паспорта, інший документ, що посвідчує особу, копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, копію свідоцтва про смерть військовослужбовця та копію документа, що підтверджує родинні зв’язки із загиблим (померлим) військовослужбовцем", - відзначили у військоматі. 

Одноразова грошова допомога розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», крім громадян російської федерації або республіки білорусь та осіб, які постійно проживають на територіях цих країн, осіб, які засуджені за державну зраду, колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору.

Рішення про виплату приймає Комісія Міноборони.

"Виплати здійснюються поетапно: на першому етапі — 1/5 від призначеної суми ОГД, далі алишок невиплаченої суми ОГД (4/5 від призначеної суми) — щомісячно, частками впродовж 40 наступних місяців", - йдеться у дописі військомату. 

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ