Читайте нас в соціальних мережах

Великий десантний корабель рф «Ямал» отримав критичні пошкодження

Понеділок, 25 березня 2024 16:47
Головне управління розвідки Міноборони України розсекретило деталі ракетного удару по російських кораблях у тимчасово окупованому Криму.

 

23 березня Україна завдала успішного вогневого ураження об’єктам Чорноморського флоту росії на анексованому півострові. Сили оборони України атакували 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель (ВДК) «Ямал».

За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК «Ямал» має критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.

«Окупанти безперервно відкачують воду з ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 до 2023 року перебував на ремонті», – повідомляє ГУР.

Інші деталі про втрати агресора внаслідок ракетної атаки Сил оборони України проти військових об’єктів РФ на тимчасово окупованому півострові уточнюються.

Нагадаємо, внаслідок застосування крилатих ракет Storm Shadow/SCALP EG були підбиті безліч сухопутних та морських цілей. Зокрема, заявляли про ураження великих десантних кораблів «Ямал» та «Азов».

У мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками ракетних ударів по російських ВДК в окупованому Севастополі. Фото у неділю, 24 березня, опублікував журналіст Тайлер Роговей у соцмережі X. На знімках можна побачити два влучання: у пірс біля одного корабля та у сухий док біля другого. На самих кораблях видимих пошкоджень побачити не вдалося. При цьому він визнає їх вірогідне пошкодження.

«Один із кораблів відбуксовують у сухий док, тож, імовірно, якихось пошкоджень він зазнав. Також навколо корабля шириться пляма, що може свідчити про витікання паливно-мастильних матеріалів», ‒ написав Роговей та додав світлину.

20240325_101730-1536x1016.jpg


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ