Читайте нас в соціальних мережах

Сили оборони України підбили великі десантні кораблі ЧФ рф «Ямал» та «Азов»

Неділя, 24 березня 2024 13:34
Ураження російських кораблів «Ямал» та «Азов» на території окупованого Кримського півострова сталося ввечері 23 березня.

 

Тамтешні місцеві пабліки повідомили, що у Козачій бухті, де розташована російська 810 бригада морської піхоти, були влучання і була пожежа, а на мисі Фіолент спостерігається задимлення. Жителі окупованого міста порівняли силу вибухів як під час прильоту по кораблях на Севморзаводі чи штабу ЧФ.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв написав, що ППО нібито вдалося збити декілька повітряних цілей. Він також заявив, що атака «була наймасованішою за останній час».

Інформацію про влучання  підтвердили в Управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України. За даними СтратКому, Сили оборони України також пошкодили центр зв’язку та декілька об’єктів інфраструктури російського флоту.

«Ямал» – великий десантний корабель проекту 775. Введено в експлуатацію у 1988 році. Кораблі цього проекту є основою російського десантного флоту і призначені для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів.

«Азов» – також великий десантний корабель проекту 775М, увійшов до складу флоту у 1990 році. Входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ рф.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ