Читайте нас в соціальних мережах

НАТО – у режимі готовності: як світ відреагував на падіння російської ракети у Польщі

Середа, 16 листопада 2022 09:48
НАТО готове відреагувати на можливе влучання російської ракети по території Польщі.

Про це йдеться на сторінці канцелярії президента Анджея Дуди у Twitter.

"Північноатлантичний альянс перебуває у режимі готовності. Ми підвищили рівень готовності Збройних сил Польщі, в тому числі протиповітряної оборони. Наші літаки підтримуватимуть літаки союзників", – заявили у канцелярії із посиланням на слова президента Польщі.

У відомстві додали, що уряд буде діяти спокійно та зважено.

Також на удар РФ по території Польщі відреагували європейські лідери. МЗС Естонії заявило про солідарність з країною.

"Останні новини з Польщі викликають неабияке занепокоєння. Ми тісно консультуємося з Польщею та іншими членами Альянсу. Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею", – йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Латвії Пабрікс засудив наслідки російської ракетної атаки:

"Мої співчуття нашим польським братам по зброї. Злочинний російський режим випустив ракети, що були націлені не лише на українських цивільних, але й приземлилися на території НАТО в Польщі. Латвія повністю солідарна з польськими друзями і засуджує цей злочин", – написав у Twitter Артіс Пабрікс.

Президент Європейської ради Шарль Мішель шокований повідомленнями про вибухи російських ракет на території Польщі.

"Ми – разом з Польщею. Підтримую зв'язок з польською владою, членами Європейської Ради та іншими союзниками", – прокоментував глава Євроради.

Нагадаємо, що 15 листопада у селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, внаслідок чого загинули двоє громадян Польщі.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ