Читайте нас в соціальних мережах

Вже відомо, хто став новим прем’єр-міністром Великої Британії

Понеділок, 05 вересня 2022 16:14
Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла у змаганні за посаду прем’єр-міністра країни. Сьогодні, 5 вересня, її офійційно оголосили перможницею виборчих перегонів.

 

Трасс отримала 81 326 голосів проти 60 399 за її конкурента Ріші Сунака. Цікаво, що головними причинами підтримки її кандидатури стали неприязнь виборців до її конкурента.

«Борис, ти домігся Brexit, ти розтрощив Джеремі Корбіна, ти впровадив вакцину і ти протистояв Володимиру Путіну. Тобою захоплюються від Києва до Карлайла», – заявила Трасс, подякувавши своєму попереднику Борису Джонсону.

Вона наголосила, що як новий лідер Консервативної партії, вона має намір виконати те, що «ми обіцяли тим, хто голосував по всій нашій великій країні». Трасс також додала, що вела передвиборчу кампанію як консерватор, і керуватиме країною як консерватор.

Під час свого виступу на Другому саміті перших леді та джентльменів Ліз Трасс пообіцяла збільшувати допомогу Україні після кожного ракетного обстрілу росіянами українських міст.  Також вона мала намір свій перший дзвінок на новій посаді здійснити президентові України Володимиру Зеленському.

Раніше повідомлялося, що у разі перемоги Ліз Трасс, Бен Воллес збереже свою посаду міністра оборони.

До слова, Ліз Трасс у Консервативній партії вважається однією з фаворитів у боротьбі не лише за посаду прем’єра. З 2015 по 2021 рік обіймала посади міністра довкілля та сільського господарства, міністра юстиції та лорда-канцлера, головного секретаря державної скарбниці, міністра зовнішньої торгівлі та міністра у справах жінок та рівності. У 2021 році Ліз Трасс була призначена міністеркою закордонних справ у другому уряді Бориса Джонсона. Протягом свого перебування на посаді голови британського МЗС Ліз Трасс, як і Борис Джонсон, послідовно висловлювала чітку проукраїнської позиції, засуджуючи російську агресію в Україні.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ